Personvernsopplysninger

Vil du reise på ferie, men vet ikke helt hvor? Finn drømmereisen med Solakutten
Antall rom: 1

Her på eBeach.no bryr vi oss om kundene våre, og vil derfor gjøre vårt ytterste for å holde personopplysningene som du deler med oss når du bestiller en reise eller besøker vår nettside private. Vennligst les videre for å forstå hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger. Vennligst også les vår separate retningslinjer for informasjonskapsler, ettersom denne forklarer hvordan vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi. Om du har noen spørsmål om hvordan vi bruker dine personopplysninger etter å ha lest disse retningslinjene, så må du gjerne bruke kontaktinformasjonen lenger nede for å stille oss eventuelle spørsmål.
Personvernsopplysninger dekker alle plattformer vi selger reiser fra: vår nettside, app og sosiale medier. Ved å dele personopplysninger med oss på disse plattformene, gir du oss tillatelse til å overføre, lagre og håndtere dine personlige opplysninger i henhold til disse retningslinjene.
Ved å gjøre en bestilling med oss, eller å dele personlig informasjon via får nettside, aksepterer du automatisk at vi håndterer denne informasjonen i henhold til retningslinjene nedenfor. Om du ikke godtar at vi bruker dine personopplysninger på denne måten, så kan vi dessverre ikke gjennomføre din bestilling, og da kan du heller ikke bruke vår nettside. Vi kan også endre disse retningslinjene i fremtiden, og vi ber deg om å vennligst hold deg oppdatert på eventuelle endringer.
eBeach.no er en del av On the Beach Limited, registrert i Storbritannia. Når vi i disse retningslinjene referer til «vår nettside» mener vi eBeach.no. Når vi refererer til «vi», «oss» og «vår» mener vi On the Beach Limited. Når vi referer til «deg» og «ditt/dine» mener vi våre kunder.

Hva slags personlig informasjon håndterer or lagrer vi?

Personlig informasjon du oppgir til oss

Når du bestiller en reise med oss, trenger vi visse detaljer. Dette inkluderer navn, adresse, e-post, telefonnummer og betalingsinformasjon. Om du fyller ut et bestillingsskjema, men velger å ikke gjennomføre bestillingen, deler du fortsatt denne informasjonen med oss.
Når du personlig kontakter vårt kundeserviceteam på e-post, telefon eller via annen kommunikasjon, så vil vi også be deg om å oppgi denne informasjonen. Dette inkluderer ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer.
Det kan også finnes andre ganger vi registrerer denne informasjonen, som for eksempel om du lager en konto på vår nettside, melder deg inn i en av våre konkurranser eller deltar i en kundeundersøkelse.

Personlig informasjon om andre du oppgir til oss

Om du reiser med andre mennesker, eller bestiller en reise på vegne av noen andre enn deg selv, så må oppgi personlig informasjon om dem når du bestiller reisen, for eksempel deres fulle navn og alder. Det er ditt ansvar å sørge for at personene du deler opplysningene til, er klar over at du gjør dette, og aksepterer våre retningslinjer på lagring og bruk av disse opplysningene.

Personlig informasjon vi automatisk samler inn

Når du besøker vår nettside, også når du ikke gjør en bestilling, så vil vi automatisk samle informasjon som din IP adresse, dato og tidspunkt du besøkte nettsiden, programvare og maskinvare som blir brukt, samt hvilken nettleser du bruker. Vi samler også informasjon om ditt besøk, hvilke sider eller deler av nettsiden du besøkte og hvordan du interaktivt har brukt nettsiden.
Om du brukt en bærbar enhet, samler vi opplysninger om denne, hvor den er lokalisert og spesifikke innstillinger.

Personlig informasjon vi mottar fra andre

Det kan også hende vi mottar informasjon fra andre kilder. Eksempler på dette er partnere, agenter, leverandører og andre individuelle foretak som søkemotorer og sosiale medier. Vi kan kombinere denne informasjonen med den du har oppgitt tidligere. Vi sørger for å jobbe tett med disse, og vil kontakte deg når vi mottar informasjon fra dem, og formålet informasjonen har.

Hva gjør vi med dine personopplysninger?

Når vi har samlet informasjon om deg, så kan dette brukes til en rekke formål.

Hva gjør vi med dine personopplysninger?

Når vi har samlet informasjon om deg, så kan dette brukes til en rekke formål.

Bestillinger: Her vil vi enkelt og greit bruke personopplysninger til å gjennomføre en bestilling av tjenestene vi selger. Dette kan være alt fra fly, hotell, transport, forsikring og andre tilleggsprodukt. Vi trenger disse opplysningene for å fullføre vår del av kontakten som skapes når du gjør en bestilling.

Brukerkonto: Informasjonen du gir oss når du skaper en brukerkonto på vår nettside gjør det mulig for oss tilby våre tjenester, samt gir deg mulighet til å håndtere dine bestillinger, samt personlige innstillinger og gir deg også en oversikt over tilbud og rabatter.

For å kontakte deg angående din reise: Noen ganger er det nødvendig for oss å komme i kontakt med deg om din reise, og da bruker vi personopplysningene du har delt med oss tidligere. Dette gjør vi når vi ser det nødvendig å dele viktige eller relevante opplysninger om din reise med deg. Eksempel på dette kan være nyttig informasjon om din destinasjon, sikkerhetsmeldinger, administrative endringer eller beskjeder og en e-post som gir deg en sjekkliste for reisen.

Kundeservice: Du kan kontakte oss for å få hjelp når som helst, uansett om det gjelder et generelt spørsmål om våre tjenester, eller mer spesifikke spørsmål om din bestilling eller et problem på vår nettside. Dette kan du gjøre ved å bruke den delen av nettsiden som er laget spesifikt til å håndtere din egen bestilling, over telefon, e-post eller sosiale medier. Vi vil deretter bruke informasjonen du har gitt oss, svare på eventuelle spørsmål du har der og da, eller fremtidige spørsmål som måtte oppstå. Om du kontakter oss via telefon, blir samtalen tatt opp for å bli brukt til kvalitetskontroll og treningsformål. Opptak blir lagret i en viss periode, men eventuelt vil de fleste opptak bli slettet med mindre vi har en relevant grunn eller interesse for å spare på opptaket i en lengre periode.

Personalisering: Detaljene du oppgir gjør det mulig for oss å vise deg produkter og tjenester vi tror du vil like, eller ha mer nytte av mens du besøker vår nettside. Vi kan vise deg disse i form av spesielle tilbud eller anbefalte produkter som vi kan legge frem for deg.

Markedsføring: Når du bestiller gjennom vår nettside, vil du få spørsmål om å motta markedsinformasjon. Om du godtar dette kan vi kontakte deg med informasjon om andre produkter, tjenester eller tilbud som ligner dem du allerede har kjøpt eller har vist interesse for, basert på din personlige informasjon.

Bedriftstransaksjoner: Vi kan bruke dine detaljer ved bedriftstransaksjoner. Dette kan inkludere salg av assosierte bedrifter eller departementer, fusjon men andre bedrifter, samarbeid med leverandører eller konsolidering og eiendomssalg.

Promoteringer: Om du deltar i promoteringer (som kundeundersøkelser eller konkurranser) så kan vi bruke informasjonen du oppgir til å administrere disse aktivitetene.

Forbedre våre tjenester: Vi vil gjerne bruke informasjonen du oppgir til å forbedre kvalitet og funksjon av våre tjenester og produkter. Dette inkluderer feilsøking, analyse av data, testing, Research, samt statistikk og kundeundersøkelser. Alle disse funksjonene hjelper oss å gi best mulig service.

Sikkerhet: Informasjonen du oppgir er et viktig bidrag, og en av grunnene, til at vi har grundige sikkerhetsrutiner på vår nettside. Dette innebærer å lagre din informasjon på en sikker måte, samt å motvirke svindel, hjelpe med etterforskning og informasjonssikkerhet.

Beskyttelse mot svindel: Vi kan bruke dine personopplysninger til å oppdage eller forebygge aktivitet som vi mistenker for svindel.

Lovlig og forskriftsmessig overholdelse: Vi kan bruke din informasjon i eventuelle juridiske formål, forskrifter, reguleringer, politietterforskninger eller for å håndheve våre bruksvilkår.

Når vi bruker din informasjon på en (eller flere) av måtene nevnt ovenfor, så vil vi basere denne aktiviteten på en av de følgende rettslige basisene:

  • Utførelse av kontrakt: For å opprettholde vår ende av kontrakten du har med oss, så må vi bruke dine personopplysninger. Om du har bestilt noe vår nettside, så må vi bruke den informasjonen du oppgir når du gjør bestillingen til å fullføre bestillingen og administrere reservasjoner med relevante partnere eller individuelle selskap.
  • Samtykke: Når du oppgir personopplysninger vil du bli spurt om samtykke fra oss. Om du godtar dette, så er vi avhengige av at opplysningene er korrekte når vi kontakter deg. Du kan ombestemme deg når som helst ved å kontakte oss på e-posten lenger nede i disse retningslinjene.
  • Relevante interesser: Vi kan også bruke din informasjon for interesser som er relevante for vår nettside, og dette innebærer å forbedre våre tjenester og innhold, promotere mer relevante produkter og visse administrative og rettslige prosesser.

Hvordan lagrer vi dine opplysninger?

All informasjon som du deler med oss, uavhengig av hvilken metode som brukes for innsamling, er lagret på en sikker server. Alle betalingsdetaljer blir kryptert, og kun autorisert personale har tilgang til personlig informasjon i sammenheng med deres arbeidsoppgaver. Vi vil alltid gjøre vårt beste til å beskytte din informasjon, men vil samtidig opplyse at ingen informasjon som blir delt gjennom nettet vil garantert kunne sikres. Du deler din informasjon på eget ansvar.

Vi vil kun lagre informasjon for en rimelig tidsperiode, eller så lenge som du eller relevante lovverk tillater.

Når vi trenger dine betalingsopplysninger i form av kortdetaljer som en del av bestillingsprosessen, så lagrer vi de siste fire numrene på kortet, samt kortets CVC-kode. I tilfeller med lavprisselskap for flybilletter, så vil vi bruke disse detaljene til å bestille flybilletter for deg som kunde, og du gir da samtykke til at vi kan bruke dine detaljer til dette.

Når deler vi personopplysninger med andre foretak?

I visse situasjoner så kan vi være nødt til å dele informasjonen din med andre foretak som samarbeider med On the Beach. Disse foretakene inkluderer:

  • Våre leverandører: Om du bestiller gjennom oss, så er det nødvendig for oss å dele din informasjon om bestillingen til relevante foretak for å gjennomføre bestillingen. Dette kan være hotellkjeder, flyselskap, forsikringsselskap og annen administrativ virksomhet. Opplysningene som deles inkluderer ditt navn, kontaktdetaljer, navn og alder på alle i reisefølget og informasjon om spesielle krave eller behov du har opplyst oss om da du gjorde din bestilling. Om du kontakter oss med et spørsmål om din bestilling, kan det også hende at vi må videresende dette til våre relevante leverandører for at du skal få best mulig svar. Ettersom firmaet operer verden rundt, så vil det i noen tilfeller være nødvendig for oss å sende informasjon vi har lagret til land utenfor det Europeiske økonomiske felleskap (EEC). Da vil reglene for lagring og sikkerhet rundt personopplysninger, informasjon og data være annerledes og kanskje også variere i forhold til kvalitet og regulering. Vi vil alltid ta forhåndsregler for at din informasjon skal lagres sikker og i enighet med disse retningslinjene.
  • Henvisende nettsider: Om du ble henvist til vår nettside via et annet nettsted, så kan det være vi må dele dine opplysninger med den henvisende nettsiden, slik at de kan kontakte deg direkte om produkter. Dette inkluderer Google Analytics.
  • Foretaksgruppe: Detaljene dine kan bli delt med andre firma i vårt gruppe. Dette kan være for forskjellige formål, som analyser eller for å støtte eller forbedre produktene vi tilbyr våre kunder. For å lære mer om vår foretaksgruppe kan du besøke http://www.onthebeachgroupplc.com/.
  • Betaling og finans: Om du forespør en refusjon for din bestilling, så kan det være nødvendig for oss å dele reservasjonsdetaljer med firma som tilbyr tjenester innen betaling og finans, slik at de kan ta hånd om din refusjon. Dette inkluderer din bestillingsbekreftelse og IP adressen som ble brukt da du gjorde din bestilling.
  • Rettshåndhevende myndigheter: Om personlig informasjon må brukes i etterforskning eller av rettshåndhevende myndigheter, eller når vi tror det va være relevant for å forhindre eller avsløre kriminalitet som svindel, ulovlig immigrasjon, toll, sikkerhet og anti-terrorisme.
  • Partnere: Vi deler din informasjon med partnere som vi tilbyr felles produkter og tjenester med. Dette inkluderer reisebyrå, selskap som tilbyr lån og kreditt samt forskjellige plattformer for markedsføring. Dette gjør vi for å maksimere tjenestene vi tilbyr deg, og de vil kunne kontakte deg direkte om andre produkter som kan være av interesse.

Vennligst merk deg at selv om vi har strenge regler for å beskytte din informasjon, og sikkerhetstiltak for å beskytte din informasjon fra uautorisert personale, ulovlig håndtering, tap og skade, så kan vi ikke kontrollere et eksternt firma eller en partners retningslinjer rundt personopplysninger.

Vi vil også gjøre deg oppmerksom på at informasjon som er oppgitt direkte fra deg til en av våre eksterne partnere, som hotell eller leverandør, er ikke kontrollert av våre retningslinjer. Vi vil oppfordre deg til å undersøke vår partners retningslinjer før du oppgir personlig informasjon.

Hva er mine rettigheter rundt personlig data?

Du har følgende rettigheter rundt dine personopplysninger som er lagret eller brukt av oss:

  • Du kan etterspørre en kopi av informasjonen vi har lagret, ved å sende en mail til e-postadressen lenger nede på siden.
  • Du kan be oss om å rette feil eller utdatert informasjon, spørre oss om å overføre det til et eksternt firma eller selv overføre det til eksterne kilder.
  • Du kan spørre oss om la være å bruke din informasjon til markedsføring, ved å bruke e-postadressen lenger nede på siden, eller ved å avslutte abonnementet på en av e-postene vi sender deg. Vi vil informere deg (for informasjonen blir innsamlet) om vi skal bruke din informasjon til markedsføring, eller om vi vil dele din informasjon til eksterne bedrifter. Om dette er tilfelle, så må du godkjenne dette ved å merke av en rute før du kan gå videre.
  • Du kan når som helst spørre oss om å slette dine personopplysninger. Om grunnen til dette er ene og alene at du ikke ønsker at vi skal ha din informasjon lagret lenger, så sletter vi dem så fort vi ser din e-post.
    Om du vil etterspørre noen av de overnevnte prosessene, så kan du kontakte oss på [email protected], og merk e-posten med «Forespørsel angående personopplysninger» i emneraden. Vi vil behandle alle forespørslene vi mottar i samsvar med Datatilsynet.

Hva med informasjon som lagres gjennom bærbare enheter?

Vi tilbyr en gratis App for mange forskjellige mobile enheter, og denne kan brukes for å få tilgang til våre tjenester, men kan også fungere som en vanlig versjon av vår nettside, som har blitt tilrettelagt for mobil og nettbrett. Noen ganger anvender vi også noe som kalles «cross-device tracking». Det innebærer at vi kan kartlegge en kundes oppførsel og interesser på forskjellige enheter. Vi bruker dette for å tilrettelegge markedsføring, og tjenestene vi tilbyr deg. Det kan også bety at reklamen du ser på andre nettsteder kan være basert på aktiviteter på enheter som er linket sammen.

Hvordan behandler vi barns personopplysninger?

Du kan kun bestille gjennom nettsiden om du er over 18 år. Vi behandler kun informasjon om barn med tillatelse fra foreldre, verge eller foresatte.

Hvem er ansvarlig for håndtering av informasjon som er samlet under disse retningslinjene?

On the Beach Limited kontrollerer håndtering av data over sine nettsider og app – juridisk, så betyr dette at On the Beach Limited er kontrollør av informasjon i samsvar med Datatilsynet. Vår hovedansvarlig for sikkerhet og håndtering av data er Dave Walters, og hans jobb er å forsikre seg om at firmaet handler i samsvar med retningslinjene.

Hvordan kan du kontakte oss?

Om du har spørsmål om våre retningslinjer rundt personvernsopplysninger, eller du vil forespørre mer informasjon, vennligst ta kontakt med oss her:

Email: [email protected]

Post: Dette kan sendes til vår hovedansvarlig for sikkerhet og håndtering av data hos:

On the Beach,
Park Square,
Bird Hall Lane,
Cheadle,
Stockport,
SK3 0XN,
Storbritannia.