Sist oppdatert: 05 juni 2018

Personvernsopplysninger

Her hos eBeach tar vi personvern på alvor, og vi har forpliktet oss til å gjøre alt vi kan for å beskytte personopplysninger du gir oss. Du bør lese gjennom hele denne personvernerklæringen slik at du forstår hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger. Du bør også lese den separate erklæringen om informasjonskapsler, som forklarer hvordan vi bruker informasjonskapsler og tilsvarende teknologi når du bruker nettstedet og appene våre. Hvis du har spørsmål om hva vi gjør med personopplysningene dine etter at du har lest denne erklæringen, må du ikke nøle med å kontakte oss ved å bruke kontaktopplysningene nedenfor.

Denne personvernerklæringen dekker alle plattformer vi bruker for å tilby reiserelaterte tjenester. Dette omfatter nettstedet vårt, appene våre og hvis du har kontakt med oss på sosiale medier, som for eksempel Facebook (og i så fall bør du også lese personvernerklæringene til disse sosiale medietjenestene).

Personopplysningsansvarlig for personopplysningene det henvises til i denne personvernerklæringen er On The Beach Limited, et aksjeselskap med forretningskontor i Park Square, Bird Hall Lane, Stockport, Cheshire SK3 0XN, England, med organisasjonsnummer 03162982.

Alle henvisninger i denne personvernerklæringen til vårt "nettsted" viser til nettstedet på adressen www.ebeach.no . Alle henvisninger til "vi", "oss" og "vår" viser til On The Beach Limited; og henvisninger til "du/deg" og "din/dine" er til deg, brukeren.

Hva slags personopplysninger samler vi inn?

Personopplysninger du gir oss

Når du bestiller en ferie med oss, må du gi oss visse opplysninger, blant annet navnet ditt, adressen, e-postadressen, telefonnummer og betalingsinformasjon.

Som forklart nedenfor vil vi, hvis du fyller ut et bestillingsskjema, men ikke fullfører bestillingen, bruke opplysningene dine (som vi har innhentet ved bruk av informasjonskapsler) til å spørre deg om du ønsker hjelp til å fullføre bestillingen, og om du gjerne vil fullføre bestillingen. Du finner mer informasjon om hvordan vi gjør dette (og hvordan du kan forhindre det hvis du vil) i vår erklæring om informasjonskapsler .

Hvis du kontakter kundeservice, enten per telefon, e-post eller på annen måte, vil du bli bedt om å gi oss informasjon. Dette vil sannsynligvis omfatte navnet ditt, adressen, e-postadressen og telefonnummeret ditt.

Det finnes også andre tilfeller når du gir oss informasjon, for eksempel hvis du registrerer deg for varsler og/eller oppdateringer, for å bruke nettstedet eller appen vår, deltar i en av våre konkurranser eller fyller ut en spørreundersøkelse.

Personopplysninger du gir oss om andre

Hvis du reiser sammen med andre, eller bestiller en ferie for en annen, må du gi oss personopplysninger om dem når du bestiller, for eksempel navnet og alderen deres. Det er du som har ansvaret for å sørge for at enhver som du har gitt personopplysninger om, er klar over og enig i at du har gjort det, og er klar over hvordan vi bruker og behandler deres opplysninger.

Personopplysninger som vi innhenter automatisk

Når du besøker nettstedet vårt, selv om du ikke bestiller noe, samler vi automatisk inn visse opplysninger, som for eksempel IP-adressen din, datoen og klokkeslettet da du fikk tilgang til nettstedet, maskinvaren, programvaren og nettleseren du bruker, samt informasjon om besøket ditt, blant annet sidene du så på og samspillsinformasjon

Hvis du bruker en mobilenhet, kan vi samle inn opplysninger som identifiserer mobilenheten, stedsopplysninger og eventuelle spesifikke innstillinger.

Les våre retningslinjer for informasjonskapsler for ytterligere informasjon.

Personopplysninger vi mottar fra andre

Vi kan også motta opplysninger om deg fra reisebyrået ditt med hensyn til å gjennomføre en bestilling du har gjort hos dette byrået. I så fall vil vi kun bruke personopplysningene dine til å utføre denne bestillingen, med mindre du har gitt oss tillatelse til å gjøre noe annet

Hva gjør vi med personopplysningene dine?

Når vi har samlet inn opplysninger om deg, bruker vi dem til følgende formål:

  • Bestillinger: Vi vil ganske enkelt bruke dine personopplysninger til å gi deg tjenestene vi selger, som kan omfatte flyreiser, hoteller, transport, forsikring og andre tilhørende produkter. Vi trenger visse opplysninger om deg, slik at vil kan oppfylle forpliktelsene i avtalen du inngår med oss når du foretar en bestilling.
  • Brukerkontoer: Opplysningene du gir oss når du oppretter en konto på nettstedet eller appen gjør det mulig for oss å gi deg tjenester, blant annet muligheten til å endre bestillingene dine, personlige innstillinger og tilgang til spesialtilbud.
  • Til å kommunisere med deg om ferien din: Vi bruker kontaktopplysningene du har gitt oss tidligere til å kommunisere med deg om ferien din og til å gi deg informasjon som er relevant for ferien. Dette kan være nyttig informasjon om destinasjonen du reiser til, sikkerhetsvarsler, administrative meldinger om ferien og e-postmeldinger for å minne deg på å fylle ut feriesjekklisten.
  • Kundeservice: Du kan til enhver tid kontakte oss om tjenestene våre, enten det er en generell forespørsel, et spørsmål om bestillingen din eller for å rapportere et problem på nettstedet. Dette kan gjøres på nettstedet, per telefon eller via sosiale medier. Vi bruker opplysningene du har gitt til å hjelpe oss besvare spørsmål og svare på forespørselen din (sammen med eventuelle fremtidige forespørsler du måtte ha). Hvis du kontakter oss per telefon, kan samtalen bli tatt opp for kvalitetssikrings- og opplæringsformål, men vi vil alltid be deg om samtykke før vi tar opp kommunikasjon for disse formålene.
  • Persontilpasning Vi vil bruke opplysninger vi har om deg, for eksempel produktene og tjenestene du har kjøpt fra oss tidligere, til å sette oss i stand til å vise deg produktene og tjenestene vi mener du vil like på nettstedet og appen, og til å kommunisere disse til deg, for eksempel anbefalte tilbud og spesialtilbud vi sender deg. Vi vil, for eksempel, spare deg for søk ved å tilpasse fremtidige søk til dine behov. Hvis du ønsker å slå av denne funksjonaliteten, kan du gjøre det på din konto.
  • Markedsføring: Hvis du bestiller noe hos oss og du ikke har valgt det bort (eller i ethvert annet tilfelle, du har valgt å motta markedsføringsmeldinger per e-post eller SMS), kan vi kontakte deg per e-post eller SMS med informasjon om andre varer og tjenester vi tilbyr som lignerdem du allerede har kjøpt eller spurt om, og som vi mener kan være av interesse for deg på grunnlag av opplysningene vi har om deg. Vi kan også bruke kontaktopplysningene dine til å kontakte deg per telefon eller post med opplysninger om produkter og tjenester vi mener kan være av interesse for deg (med mindre du har fortalt oss at du ikke ønsker å motta slik kommunikasjon eller hvis du er registrert i Reservasjonsregisteret).
  • Kampanjeaktiviteter: Hvis du deltar i kampanjer (for eksempel undersøkelser eller konkurranser), bruker vi opplysningene du gir oss til å administrere disse aktivitetene.
  • Forbeding av tjenestene våre: Noen ganger bruker vi dine opplysninger til å hjelpe oss forbedre kvaliteten og funksjonaliteten til tjenestene vi tilbyr. Dette omfatter:
    • analyse av de siste besøkene dine på nettstedet og appen, og hvordan du navigerer mellom på de forskjellige delene av nettstedet og appen, for å forstå hvordan folk bruker nettstedet slik at vi kan gjøre det mer brukervennlig.
    • feilsøking, dataanalyse, testing, forskning og statistiske og undersøkelsesformål av oss. Alt dette hjelper oss med å levere best mulig service.
    • i noen tilfeller kan vi sende opplysninger om brukerne av nettstedet og appen i samlet, anonymisert eller pseudonymisert form til tredjeparter slik at de kan levere disse tjenestene til oss – dette er forklart i større detalj i avsnittet "Når deler vi dine opplysninger med tredjeparter?" nedenfor.

Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger

Vårt rettslige grunnlag for å samle inn og bruke personopplysningene beskrevet ovenfor, vil avhenge av de aktuelle personopplysningene og den spesifikke sammenhengen vi samler dem inn i.

Vi vil imidlertid normalt kun samle inn personopplysninger fra deg på følgende rettslige grunnlag:

  • Oppfyllelse av en avtale: Hvis vi har forpliktelser i henhold til en avtale med deg, vil vi bruke dine opplysninger til å oppfylle våre forpliktelser overfor deg. Hvis du, for eksempel, foretar en nettbestilling på nettstedet eller appen vår, bruker vi opplysningene du gir oss når du bestiller til å fullføre og administrere reservasjonene hos de aktuelle tredjepartsleverandørene.
  • Samtykke: Du vil bli bedt om å samtykke til at vi gir deg markedsføringsinformasjon og hvis du gir oss dette samtykket, vil vi legge dette til grunn når vi kontakter deg med markedsføringsinformasjon per e-post og SMS (men vær oppmerksom på at vi har lov, i begrensede omstendigheter, til å sende deg markedsføringsinformasjon uten ditt samtykke). Du kan til enhver tid velge bort å motta markedsføringskommunikasjon fra oss ved å kontakte oss ved bruk av opplysningene til slutt i denne erklæringen, ved å bruke lenken nederst i e-postmeldingen vi sender deg, eller ved å logge deg på kontoen din og endre kontaktpreferansene dine.
  • Legitime interesser: : Vi vil bruke dine opplysninger for våre egne legitime interesser, for eksempel for å gi deg det mest passende innholdet på nettstedet eller appen, for å forbedre og fremme våre tjenester og for våre egne administrative formål, som omfatter å opprette og opprettholde forretningsfortegnelser over vårt forhold med deg.
  • Lovkrav/vitale interesser: I noen tilfeller vil vi ha en lovpålagt forpliktelse til å samle inn personopplysninger fra deg (for eksempel slik at vi kan overholde skattelover som krever at vi samler inn og bevarer fortegnelser over produkter og tjenester vi selger) eller der vi trenger personopplysninger for å beskytte viktige interesser for deg eller andre personer (hvis du, for eksempel, er involvert i en nødsituasjon og vi har behov for å gi ut opplysninger som vi har om deg til nødetatene).

Hvordan og hvor vil personopplysningene dine bli behandlet?

Alle opplysninger vi har om deg oppbevares på våre sikre servere og alle betalingstransaksjoner er kryptert. Det er kun autorisert personale som gis tilgang til personopplysninger i forbindelse med arbeidet. Selv om vi gjør vårt beste for å beskytte personopplysningene dine, kan det ikke gis noen garanti for at opplysninger som overføres over internett er helt sikre, og du gir fra deg opplysningene på eget ansvar.

Når dine kredittkortopplysninger er nødvendig som en del av bestillingsprosessen, lagrer vi de siste 4 sifrene og en autorisasjonspakke. Når det gjelder noen lavprisflyselskaper, bruker vi betalingsopplysningene du gir oss til å kjøpe flyseter på dine vegne..

Opplysningene vi samler inn fra deg kan bli overført og lagret på stedutenfor EØS. For eksempelnår vi overfører dine opplysninger til våre leverandører slik at de kan hjelpe oss med å levere våre tjenester til deg. Når opplysningene dine overføres utenfor EØS, vil vi iverksette tiltak for å sørge for at opplysningene blir beskyttet med samme standard som om de i land innenfor EØS, blant annet ved å inngå dataoverføringsavtaler, bruk av EU-kommisjonens godkjente standard kontraktsklausuler, eller ved bruk av sertifiseringsordninger som for eksempel EU-US Privacy Shield. Du har rett til å få detaljer om mekanismen som brukes til å overføre dine opplysninger utenfor EØS – for å få slik informasjon må du kontakte oss ved bruk av opplysningene som står under "Hvordan kan du kontakte oss?" nedenfor.

Når deler vi dine opplysninger med tredjeparter?

Under visse omstendigheter deler vi dine personopplysninger med parter utenfor On the Beach. Tredjepartene som vi deler dine personopplysninger med omfatter:

  • Våre leverandører: Hvis du bestiller hos oss, er det nødvendig for oss å dele bestillingsopplysninger med relevante tredjeparter, for eksempel hotell, flyselskap, forsikringsselskap og andre agenter, for å kunne fullføre bestillingen. Dette kan omfatte navnet ditt, kontaktopplysninger, betalingsopplysninger, navnene og alderen på eventuelle gjester som reiser sammen med deg, sammen med eventuelle preferanser eller spesielle omstendigheter du fortalte oss om da du bestilte. Hvis du kontakter oss med en forespørsel om bestillingen din, kan vi sende denne videre til våre leverandører hvis de er bedre i stand til å hjelpe deg.
  • Våre konsernselskaper: Opplysningene dine kan bli delt med andre selskaper i samme konsern, som behandler personopplysninger for formål som er beskrevet i denne personvernerklæringen, for analyseformål eller for å støtte tjenestene vi leverer til deg. Du kan finne ut mer om konsernet vårt ved å besøke http://www.onthebeachgroupplc.com/.
  • Tredjeparts tjenesteleverandører: Dette omfatter alle som leverer tjenester eller funksjoner på våre vegne, blant annet behandling av kredittkort, forretningsanalyse, reklame, administrering av konkurranser og kampanjer, innsamling av tilbakemeldinger fra kunder og kundeservice. Vi bruker disse tjenesteleverandørene til å behandle dine personopplysninger på våre vegne. Dette kan dreie seg om å sende vårt markedsføringsmateriale eller å samle informasjon som kan analyseres for å forbedre tjenesten. De har kun tilgang til, og kan kun samle inn opplysninger de trenger for å utføre sine funksjoner. De har ikke tillatelse til å dele eller bruke opplysninger for noe annet formål. Når vi gir opplysninger til tjenesteleverandører slik at de kan gi oss dataanalyse eller statistiske tjenester, vil vi kun sende dem som samlede, anonymiserte eller pseudonymiserte opplysninger.
  • Betalingsleverandører og andre finansinstitusjoner: Hvis du ber om tilbakeføring av bestillingen din, kan det være nødvendig for oss å dele visse reservasjonsopplysninger med leverandøren av betalingstjenester og den aktuelle finansinstitusjonen, slik at de kan håndtere tilbakeføringen. Dette kan omfatte en kopi av bestillingsbekreftelsen eller IP-adressen som ble brukt til å foreta reservasjonen.
  • Eventuelle kompetente rettshåndhevende organer, reguleringsmyndigheter, statlige organer, rettsinstanser eller andre tredjeparter der vi mener rapportering er nødvendig (i) på grunn av gjeldende lov eller forskrift, (ii) for å utøve, etablere eller forsvare våre lovfestede rettigheter (herunder for å etterforske mistenkt svindel- eller annen kriminell aktivitet) eller (iii) for å beskytte dine eller en annen persons viktige interesser.
  • Potentiell kjøper (og dennes agenter og rådgivere) i forbindelse med et potensielt oppkjøp, fusjon eller overtakelse av noen del av vår virksomhet, forutsatt at vi informerer kjøper om at denne kun må bruke dine personopplysninger for formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen.
  • Enhver annen person med ditt samtykke.

Bevaring av dine personopplysninger

Når vi ikke har noe løpende, legitimt forretningsbehov for å behandle dine personopplysninger (for eksempel for å levere produkter eller tjenester til deg eller for å bevare oppføringer for å styre eventuelle krav du eller vi kan ha med hensyn til produktene og tjenestene vi leverer til deg), vil vi enten slette eller anonymisere dem eller, hvis dette ikke er mulig (for eksempel hvis dine personopplysninger er lagret i sikkerhetsarkiver), så vil vi lagre personopplysningene på en sikker måte og isolere dem fra videre behandling inntil sletting er mulig.

Hvilke rettigheter har du med hensyn til dine personopplysninger?

Du har følgende rettigheter med hensyn til personopplysningene vi har om deg:

  • Hvis du ønsker å få tilgang til, endre, oppdatere eller be om sletting av personopplysningene dine, kan du gjøre det til enhver tid.
  • Du kan protestere på behandling av dine personopplysninger, be oss om å begrense behandlingen av dine personopplysninger eller be om overføring av dine personopplysninger.
  • Du har til enhver tid rett til å velge å ikke motta markedsføringskommunikasjon som vi ønsker å sende deg. Du kan utøve denne rettigheten ved å klikke på "avslutt abonnement"- eller "velg bort"-lenken i e-postmeldingene med markedsføringsbudskap som vi sender deg. Hvis du ønsker å velge bort andre former for markedsføringsmateriale (som for eksempel per post eller telefon), må du kontakte oss.
  • Tilsvarende, hvis vi har samlet inn og behandler personopplysninger med ditt samtykke, kan du når som helst trekke ditt samtykke tilbake. Hvis du trekker tilbake ditt samtykke, vil det ikke påvirke lovligheten av eventuell behandling vi har utført før du trakk det tilbake, og heller ikke behandling av dine personopplysninger som gjøres på grunnlag av andre rettslige behandlingsgrunnlag enn samtykke.
  • Du har rett til å klage til en personvernmyndighet om hvordan vi samler inn og bruker dine personopplysninger. Kontakt den lokale personvernmyndigheten for mer informasjon. I Norge er det Datatilsynet som er personvernmyndigheten.

Hvis du vil utøve noen av rettighetene ovenfor, må du kontakte oss ved bruk av kontaktopplysningene under siden "Kontakt oss" som du finner her. Vi svarer på alle henvendelser vi mottar fra enkeltpersoner som ønsker å utøve sine personvernrettigheter i samsvar med de aktuelle personvernlovene.

Hva med opplysninger som innhentes gjennom en mobilenhet?

Vi tilbyr en gratis-app for en rekke forskjellige mobilenheter, som kan brukes til å få tilgang til våre tjenester samt versjoner av vårt vanlige nettsted, som er optimalisert for bruk på mobiltelefoner eller nettbrett. Disse mobilnettstedene funger på tilsvarende måte som det vanlige nettstedet. Vi bruker sporing på tvers av enheter, slik at vi kan spore brukeratferd på flere enheter. Dette bruker vi til å optimalisere aktivitetene og tjenesten vi leverer til deg, slik at annonser som vises til deg på andre nettsteder kan tilbys på grunnlag av aktivitetene dine på tilknyttede enheter (se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon om dette).

Hvordan behandler vi personopplysninger om barn?

Nettstedet og appen vår er ikke beregnet på å bli brukt av barn som er under 18 år. Vi behandler kun opplysninger om barn med samtykke fra foreldre eller foresatte.

Endringer i vår personvernerklæring

Vi kan oppdatere denne personvernerklæringen fra tid til annen på grunn av endrede juridiske, tekniske eller forretningsmessige utviklinger. Når vi oppdaterer personvernerklæringen, vil vi iverksette egnede tiltak for å informere deg, i samsvar med betydningen av endringene som gjøres. Vi vil innhente ditt samtykke til alle vesentlige endringer i personvernerklæringen hvis og når dette kreves av gjeldende personvernlover.

Du kan se når denne personvernerklæringen ble oppdatert sist ved å sjekke datoen for "sist oppdatert" helt øverst på denne personvernerklæringen.

Hvordan kan du kontakte oss?

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller ønsker å utøve noen av dine personvernrettigheter, kan du kontakte vår personvernansvarlige på:

E-post: [email protected]

Post skal sendes til:

Data Protection Officer
On the Beach, Park Square
Bird Hall Lane, Cheadle
Stockport, SK3 0XN
Storbritannia