Reiser til Dalaman

Reis på ferie til Dalaman

Les mer

Dalaman er et vakkert og svært populært feriested i sørvest Tyrkia. Denne feriedestinasjonen har meget å tilby turistene. Fantastiske strekninger av uberørt kystlinje og lange sandstrender bevart av miljøorganisasjoner, gjør Dalaman til et alle tiders reisemål. De populære feriestedene Fethiye, Marmaris, Icmeler og Gumbet, er flotte alternativer som gjør at du garantert kommer til å finne det perfekte feriestedet for deg i Dalaman.

Selve byen Dalaman er en liten middelhavsk jordbruksby sør for kystveien. Men som region består Dalaman av mange forskjellige populære feriesteder, alle med sin egen unike vri. Kysten er kjent for sin naturlige skjønnhet og er hjem til både store og små havner. Marmaris har ung atmosfære og et fantastisk uteliv. Hvis du er ute etter vakker natur, vannsport og en flott kveld, er Marmaris feriestedet for deg.

Icmeler, som ligger i feriestedet Marmaris, gir fantastisk fjellutsikt over det fantastiske Egeerhavet. Dette var tidligere en fisker- og dykkerby, noe som har medført at vannsporttilbudet her overgår tilbudet i feriestedene i nærheten. Icmelers relativt nye status som et turistmål har ført til at det nylig har blitt bygget en rekke restauranter og hoteller av høy kvalitet i området.

Fethiye er en annen sprudlende havneby. Selv om byens kulturarv spiller en viktig rolle i å tiltrekke turister, gjør det krystallklare vannet strendene til byens høydepunkt.

Olu Deniz ligger ved foten av Babadag fjellet. Her finner du den mest fotograferte stranden ved Middelhavet. Olu Deniz er berømt for sin turkise lagune, og regnes som en av de beste stedene i verden for paragliding, takket være den unike panoramautsikten over Babadag fjellet.

Vis reisemål på kartet

Våre favoritthoteller - Dalaman

Green Nature Resort and Spa

Marmaris, Dalaman, Turkey

Marti La Perla - Adult Only

Icmeler, Dalaman, Turkey

Grand Yazici Marmaris Palace

Icmeler, Dalaman, Turkey

Fortuna Beach

Icmeler, Dalaman, Turkey

Hilton Dalaman Sarigerme Resort & Spa

Sarigerme, Dalaman, Turkey

Julian Club Hotel

Marmaris, Dalaman, Turkey

Labranda Mares Marmaris

Icmeler, Dalaman, Turkey

Garcia Resort and Spa

Olu Deniz, Dalaman, Turkey

Green Nature Diamond

Marmaris, Dalaman, Turkey

Blue Bay Platinum

Marmaris, Dalaman, Turkey

Poseidon Hotel - Adults Only

Marmaris, Dalaman, Turkey

Costa Mare Suites

Marmaris, Dalaman, Turkey

Fun & Sun Smart Voxx Resort

Marmaris, Dalaman, Turkey

Sun City Hotel & Beach Club

Olu Deniz, Dalaman, Turkey

Grand Yazici Club Turban

Marmaris, Dalaman, Turkey

Aqua Hotel

Icmeler, Dalaman, Turkey

Orka World Hotel & Aquapark (Club Orka Hotel & Villas)

Hisaronu, Dalaman, Turkey

Hotel Yel Holiday Resort

Ovacik, Dalaman, Turkey

Sunshine Holiday Resort Hotel

Ovacik, Dalaman, Turkey

Club Tuana Fethiye

Fethiye, Dalaman, Turkey

Pasa Beach Hotel

Marmaris, Dalaman, Turkey

Idas Hotel - Adults Only (16+)

Icmeler, Dalaman, Turkey

Montebello Resort

Olu Deniz, Dalaman, Turkey

Destina Hotel

Fethiye, Dalaman, Turkey

Casa De Maris Hotel- Adults Only (14+)

Marmaris, Dalaman, Turkey

Sahra Su Holiday Village & Spa

Ovacik, Dalaman, Turkey

Ocean Blue High Class

Hisaronu, Dalaman, Turkey

Club Atrium

Marmaris, Dalaman, Turkey

Magic Tulip Oludeniz

Olu Deniz, Dalaman, Turkey

My Dream

Marmaris, Dalaman, Turkey

Vær

Dalaman har et nydelig middelhavsklima, med herlige varme somre og milde vintre. Her er det 320 soldager i året i gjennomsnitt, 12-13 soltimer per dag i sommermånedene og temperaturer helt oppe på trykkende 35 °C.

Dette reisemålet er også populært i vintermånedene, ettersom solen skinner mer eller mindre hele året. I desember, januar og februar ligger temperaturen på rundt 17 °C, og det er omtrent fem timer med solskinn hver dag. Regnværsdager kan forekomme i denne perioden.

jan 13ºC
feb 15ºC
mar 16ºC
apr 18ºC
mai 21ºC
jun 24ºC
jul 27ºC
aug 27ºC
sep 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
des 13ºC

Ting å gjøre

Dalaman tilbyr et så bredt spekter av aktiviteter og ting å se og gjøre, at det vil være vanskelig å få tid til å oppleve alt på en og samme ferie. Du kommer til å elske Dalaman enten du ønsker en avslappende ferie eller actionfylte dager. For de som virkelig elsker fart og spenning, kan det være greit å vite at rafting i Dalaman elven er rangert som en av de beste raftingopplevelsene i verden. For noe litt mindre risikabelt, men like sporty, kan du dra på fjelltur langs Lycian Way. Dette er en fantastisk måte å få sett noen av Tyrkias mest beundringsverdige severdigheter.

Kultur

Dalaman største og mest spennende festival finner sted i slutten av juni hvert år i tre dager og er et absolutt must hvis du er i Dalaman på dette tidspunktet. Den Kas Lykia Festival i Kas viser internasjonale og lokale folkedans troupes og er en fantastisk kulturell dag ute for alle.

Den lille byen Fethiye, en av Dalaman i nabolandet alpinanlegg, står på den gamle byen Telmessos og gir et fascinerende besøk hvis du ønsker å undersøke historien og kulturen i området. En fjellskrent graver og den middelalderske Knights Castle gjør Fethiye en interessant og lærerikt by å utforske.

Par

Tilbring en romantisk kveld sammen med en månelys båttur fra Marmaris og langs kysten. Det er mange månelys båtturer hvor du kan danse under stjernene og nippe til en cocktail sammen med din kjære, med mange båter sette på underholdning som magedans.

Themed tyrkisk nettene er en fantastisk måte å tilbringe en kveld, og perfekt for par på ferie. Finn en organisert tyrkisk natt og nyt magedansere, tyrkisk folkedans, tyrkisk mat og vin og masse publikum deltakelse!

Butterfly Valley gir en romantisk spasertur, i et beskyttet område du vil gå gjennom tusenvis av lyse, fargerike sommerfugler. Ta en naturskjønn båttur eller følg Lycian turstien å komme til Butterfly Valley og ha en avslappende dag nyter å være så nær naturen.

Eventyr

For spenningssøkende, er rafting i Dalaman elven rangert som en av de beste rafting opplevelser i verden. For noe litt mindre risikabelt, men like sporty, få fjellstøvler på for en dag med Turistforening langs Lycian Way, som er en fantastisk måte å se noen av Tyrkias mest fantastiske severdigheter.

Shopping

Dalaman er flott hvis du ønsker å handle, med et fantastisk utvalg av butikker, håndverk og souvenirbutikker og gullsmeder alle med lange åpningstider betyr at du kan tilbringe dagen på stranden og den tidlige kvelder i butikkene.

Du vil finne lærvarer, tepper og gull og sølv smykker i butikker og veikanten boder i Dalaman, men vær forberedt på å prute for en god handel. Mange butikkeiere slippe prisene dramatisk for å slå konkurrentene. En lokal souvenir i Dalaman er en blå glass perle, som ifølge tradisjonell legenden, vil beskytte deg fra det onde øyet.

Fethiye er en fargerik og livlig marked byen og er perfekt hvis du ønsker å oppleve en tradisjonell tyrkisk kjøpsopplevelse. Men hvis du er mer interessert i designer varer, har Isaranou et godt utvalg, men prisene er sterkt oppblåst slik vi nevnte tidligere, ikke glem å prute!

Uteliv

Nattelivet i Dalaman er ganske rolig, men Dalaman Town er livlig og du vil finne et hotell i Dalaman gir utmerket kveldsunderholdning med levende musikk og magedans.

Hvis du er ute etter en flott fest scene du vil elske Dalaman i nabolandet feriestedet Marmaris . Med mer enn 100 barer og nattklubber, er du ganske mye garantert en fantastisk kveld på byen. Du vil også finne flere livlige stranden barer hvor du kan se solen gå ned mens du lytter til levende musikk. Hisaronu er også populært blant unge mennesker på jakt etter en god tid, med mange diskoteker, karaoke barer og sportsbarer.

For mer av en tradisjonell tyrkisk natten vil du elske havnebyen Kalkan, som vil gi deg deilige lokale retter i tillegg til magedans eller jazz musikk.

Hvis, derimot, er du ute etter en roligere kveld, besøker de mindre skianlegg som Dalyan, Kas og Calis stranden, hvor du kan nyte den laid back strandbarer og fab restauranter.

Eating And Drinking

Det er mange kjente retter å friste deg mens du er i Dalaman. Tyrkisk mat er svært velsmakende, påvirket av både østlig og vestlig kultur og omfatter kjøtt, fisk og vegetarretter. Kjøttet og fisk som regel blir servert grillet og utstoppede paprika og vinblader, kebab og kofta funksjonen veldig tungt. Restaurantene og kafeene i Dalaman er mangfoldig og imøtekomme alle smaker og dietter, og tilbyr både tradisjonelle tyrkiske retter og internasjonal valg.

Avslapping

Dalaman er det perfekte reisemålet hvis du vil slappe av og nyte en rolig ferie. For en unik opplevelse, kan du besøke det berømte mudbaths av Dalyan og oppdage en fantastisk måte å slappe av og stresse ned! Disse sulpher-rik bad sies å gi lindring til noen revmatiske og hudlidelser og kan også gjøre deg se yngre! Fab!

Lat dag båtturer er populære i Dalaman og er perfekt hvis du ønsker å lene deg tilbake og bli passet på av mannskapet. Mange har en fantastisk ombord BBQ og drikke. Marmaris tilbyr mange båtturer til øyene og bukter i nærheten. The Paradise Island (Nimara) motsatt Marmaris, Turunç, Kumlubük, Çiftlik, og fosfor Cave er de mest populære destinasjonene for daglige turer.

For å se hvordan den andre halvparten bor, besøk Gocek, som ofte blir referert til som St Tropez av Tyrkia. Med vakre, uberørte strender og en eksklusiv marina, er Gocek en av Tyrkias mest velstående områdene og er fab å ha en nysjerrig runde.

Hvem passer dette feriestedet for?

Dalaman er spesielt populær blant familier, men par og unge grupper også nyte området. Selv Dalaman er ganske stille, dets naboland alpinanlegg er livlige og gir en fantastisk miks til Tyrkia helligdager .

Bestill din ferie nå!

EBeach tilbyr et bredt spekter av hoteller i Dalaman, alt fra self-catering til All Inclusive. Bestill tidlig for å sikre deg en billig ferie, book en restplassferie, eller pung ut for luksusferien du har spart opp til!

Populære feriesteder

Fethiye

Fethiye

Fethiye helligdager vise frem noen av de fineste Tyrkia har å tilby. Fethiye er et bilde-perfekt feriested med hektar av frodige smaragd åssiden og st…

Les mer

Icmeler

Icmeler

Når du tenker på Tyrkia helligdager , hva fjærer til tankene? Ro og avslapning? God mat? Nydelige strender? Ferier i Icmeler tilby alt dette og mer, m…

Les mer

Marmaris

Marmaris

Marmaris har alt og litt til for deg som er ute etter en herlig ferie fylt med sol og bad, shopping og god mat! Marmaris er en vakker småby med en fin…

Les mer

Olu Deniz

Olu Deniz

Olu Deniz har alt du kan ønske deg fra ferie til Tyrkia : herlige strender, fantastisk utsikt, et pulserende natteliv og tonnevis å se og gjøre. Du ka…

Les mer