Sist oppdatert: 05 juni 2018

Retningslinjer for informasjonskapsler

Denne erklæringen om informasjonskapsler forklarer hva informasjonskapsler er og hvordan og hvorfor vi bruker dem på nettstedet og i appen. Du finner informasjon om hvordan vi bruker personopplysninger som du gir oss eller som vi innhenter fra deg i personvernerklæringen som du finner her.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil med bokstaver og tall som vi plasserer i nettleseren på datamaskinen, nettbrettet eller mobilenheten din. Denne informasjonen sendes deretter tilbake til våre systemer og registreres etter hvert som du beveger deg rundt på nettstedet. Informasjonskapsler er unike for nettleseren du bruker, så hvis du bruker både en mobil og en datamaskin til å skaffe deg tilgang til nettstedet, vil det bli innhentet forskjellige data for hver av dem.

Det finnes både øktinformasjonskapsler og faste informasjonskapsler. Øktinformasjonskapsler eksisterer bare så lenge du besøker nettstedet og slettes når du lukker nettleseren, mens faste informasjonskapsler forblir lagret i nettleseren klar for bruk neste gang du besøker nettstedet. Som de fleste nettsteder, bruker vi en kombinasjon av begge.

Hvilke typer informasjonskapsler er det vi bruker?

Følgende typer informasjonskapsler brukes på nettstedet vårt:

  • Tekniske informasjonskapsler : Disse er nødvendig for å bruke nettstedet. De omfatter, for eksempel, informasjonskapsler som gjør det mulig å søke, logge seg på sikre områder på nettstedet og å foreta betalinger.
  • Analyse-/ytelsesinformasjonskapsler Disse gjør det mulig for oss å få innsikt i hvordan besøkende bruker nettstedet, slik at vi kan gjøre det bedre. Vi er i stand til å telle antall besøkende og vise hvilke sider de besøker. Vi bruker også disse informasjonskapslene til å overvåke hvilke markedsføringsaktiviteter som genererer trafikk på nettstedet.
  • Funksjonalitetsinformasjonskapsler Disse brukes til å kjenne deg igjen når du kommer tilbake til nettstedet. Dette gjør det mulig for oss å tilpasse innholdet for deg og huske dine preferanser (for eksempel hvilket språk du foretrekker eller destinasjonen du søkte etter sist).
  • Målrettings- / tredjeparts informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene kan brukes av oss, sosiale nettverksnettsteder, andre tredjepartsleverandører og/eller annonsører til å registrere dine besøk på nettstedet og muliggjør samspill med deg når du har forlatt nettstedet. Informasjonen som innhentes brukes til å persontilpasse eventuelle annonser du ser for våre produkter, uansett om de vises på nettstedet vårt eller på nettstedene til tredjeparter. Vi registrerer IP-adressen til enheten du bruker til å skaffe deg tilgang til nettstedet (f.eks. IP-adressen til telefonen, mobilen, den bærbare PC-en eller hjemme-PC-en) når du besøker nettstedet. Fra dette kan vi være i stand til å identifisere omtrent hvor enheten du bruker til å besøke nettstedet befinner seg, og domenet som den bruker for tilgang til Internett.

Vi kan bruke andre informasjonskapsler enn dem som er beskrevet ovenfor, men vil oppdatere denne erklæringen om informasjonskapsler så raskt som mulig når nye informasjonskapsler innføres slik at vi kan være sikker på at denne erklæringen om informasjonskapsler er oppdatert.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker disse informasjonskapslene på følgende måter:

  • Bestillinger: Når du bestiller gjennom nettstedet, bruker vi informasjonskapsler til å holde rede på hva du bestiller og opplysningene du har lagt inn etter hvert som du beveger deg gjennom hvert trinn i bestillingsprosessen. Personvernerklæringen har mer informasjon om hvordan og når disse opplysningene brukes av oss og den finner du under våre personvernsopplysninger .
  • Søk og preferanser: Informasjonskapsler gjør det mulig for vårt søkepanel å huske opplysninger du har lagt inn, slik at hvis du kommer tilbake for å kikke på en lignende ferie på samme enhet, så behøver du ikke fylle alt inn på nytt. Hvis du velger en ferie, men deretter forlater nettstedet og kommer tilbake for å bestille, har vi lagret ferien med informasjonskapsler slik at du ikke behøver å søke etter den på nytt. Tilsvarende, hvis du har tilbud i nettutklippsboken vår, vil de vente på deg hvis du ønsker å se på dem igjen.
  • Forbedre din brukeropplevelse: Vi bruker også informasjonskapsler til å samle informasjon som vi kan analysere for å bestemme hvordan våre kunder bruker nettstedet og hva de ønsker fra det. Vi kan deretter bruke disse opplysningene til å sørge for at vi gir deg de feriene du ønsker på den mest mulig tilgjengelige måten. Når du besøker nettstedet vil vi gjerne vise deg produkter som vi mener du vil like, enten det er flyreiser fra nærmeste flyplass (vi bruker ikke levende stedsdata til å levere denne informasjonen) eller hoteller på destinasjoner som du allerede har søkt etter. Det er informasjonskapsler som setter oss i stand til å gjøre dette, ved å fortelle oss at du skaffer deg tilgang til nettstedet fra en bestemt enhet eller datamaskin, slik at vi blir i stand til å finne ut hva som er mest relevant for deg.
  • Markedsføring: Hvis du mottar markedsføringsmeldinger, blant annet per e-post, er det sannsynlig at vi vil knytte informasjon vi har innhentet gjennom informasjonskapsler til dine registrerte e-postdetaljer slik at vi kan tilpasse informasjonen vi sender til deg, med mindre du ber oss om ikke å gjøre det. Husk at hver e-postmelding vi sender deg har en funksjon som gjør at du kan velge å ikke motta meldinger – Du kan lese mer under våre personvernsopplysninger .
  • Reklame gjennom vårt nettverk: Når du besøker andre nettsteder, kan det hende du vil se reklame for hotell og flyreiser som du søkte på da du sist besøkte nettstedet vårt. Vi samarbeider med utvalgte reklamenettverk og -byråer som bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt til å samle inn informasjon om dine preferanser, slik at når du ser en av våre annonser et eller annet sted, er den tilpasset deg. Vær oppmerksom på at vi ikke har noen kontroll over måten disse tredjepartene bruker dine informasjonskapsler på og hvis du ikke vil at de skal ha tilgang til dine informasjonskapsler, kan du stille inn preferansene dine for informasjonskapsler som forklart i avsnittet "Hva kan man gjøre med informasjonskapsler?" nedenfor.

Sporing av tredjepartsleverandører

Vi bruker tjenestene til Google Analytics til å optimalisere nettstedet og tjenestene våre. Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. ("Google"). Google Analytics bruker informasjonskapsler, tekstfiler som lagres på datamaskinen din, til å hjelpe oss analysere hvordan brukere bruker nettstedet. Informasjonen som genereres av informasjonskapselen om din bruk av nettstedet (inkludert IP-adressen) blir sendt til og lagres av Google i deres datasentre. Google bruker denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettstedet, sette sammen rapporter om aktivitet på nettstedet for oss, og til å gi oss andre tjenester relatert til aktiviteten på nettstedet og bruk av internett. IP-adressen din, som sendes av Google Analytics, blir ikke knyttet til noen andre data som tilhører Google. Du kan forby Google å samle inn og analysere data generert av informasjonskapselen om din bruk av nettstedet (inkludert IP-adressen) ved å laste ned og installere plugin-modulen for nettleseren som er tilgjengelig her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Hva kan man gjøre med informasjonskapsler?

Hvis du vil lære mer om informasjonskapsler og hvordan du styrer og sletter dem, kan du ta en kikk på hjelpesiden i nettleseren. Her finner du innstillinger som gjør at du kan styre hvilke informasjonskapsler du godtar og avviser, eller du kan be om å bli varslet når det plasseres en informasjonskapsel.

Vær oppmerksom på at hvis du velger å ikke godta visse tekniske eller funksjonelle informasjonskapsler, kan det hende du ikke vil være i stand til å bestille ved bruk av nettstedet vårt eller bruke alle dets funksjoner.

Endringer i erklæringen om informasjonskapsler

Vi kan endre denne erklæringen om informasjonskapsler fra tid til annen. Du kan se når denne erklæringen om informasjonskapsler ble oppdatert sist ved å sjekke datoen for "sist oppdatert" helt øverst på denne erklæringen om informasjonskapsler.

Hvordan kan du kontakte oss?

Hvis du har spørsmål eller kommentarer om denne erklæringen om informasjonskapsler, må du ikke nøle med å kontakte oss på [email protected]