Retningslinjer for informasjonskapsler

Informasjonskapsler (også kalt cookies) brukes på vår nettside til en rekke formål, men deres største oppgave er å identifisere datamaskinen eller enheten du bruker for å besøke nettsiden (men de kan selvsagt ikke identifisere deg personlig). Dette gir oss mulighet til å gi deg en mer helhetlig og mer tilrettelagt opplevelse når du bruker vår nettside. Vennligst merk deg at ved å fortsette å bruke siden så tillater du bruken av informasjonskapsler.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten fil bestående av tall og bokstaver som skapes av oss og lagres i nettleseren på din datamaskin, telefon eller nettbrett. Denne informasjonen sendes tilbake til våre systemer, og blir registrert etter hvert som du beveger deg rundt på nettsiden. Informasjonskapsler varierer ut fra hvilken nettleser du bruker, og dette avhenger om du bruker mobil eller datamaskin til å besøke vår nettside.

Hvilke typer informasjonskapsler finnes?

Øktinformasjonskapsler: Disse kreves for å funksjoner på vår nettside. Disse inkluderer informasjonskapsler som lar deg søke, logge inn til sikre områder og gjøre betalinger.

Analytiske informasjonskapsler: Disse gir oss innsikt til hvordan våre kunder bruker nettsiden, så vi kan forbedre den. Her kan vi få en oversikt over hvor mange besøkende siden har, og hvilke sider de besøker og opplever som mest nyttige. Vi bruker også disse for å finne ut hvilke markedskampanjer genererer trafikk til vår nettside. Et av våre viktigste verktøy til dette er Google Analytics. For å lære meg om Google Analytics, kan du se her: www.google.com/policies/privacy/partners.

Funksjonsinformasjonskapsler: Disse brukes for å kjenne deg igjen når du returnerer til vår nettside. Disse gjør det mulig for oss å personalisere innhold for kunder, og huske dine innstillinger (for eksempel, valg av språk eller destinasjonen du søkte på sist.)

Tredjeparts informasjonskapsler: Disse brukes av oss selv, sosiale medier eller andre eksterne kilder som vil reklamere for deg når etter du har besøkt vår nettside og deretter fortsetter til en ny. Her personaliseres reklame og tilbud for deg, enten på vår egen nettside, eller andre steder.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler til følgende:

Bestillinger: Bår du bestiller gjennom vår nettside, så må vi bruke informasjonskapsler til å kartlegge hva du bestiller og informasjonen du har gitt oss gjennom hele bestillingsprosessen.

Søk og innstillinger: Informasjonskapsler gjør det mulig for vår søkemotor å lagre informasjonen du har lagt inn tidligere. Så om du kommer tilbake, slipper du å fylle inn detaljer og søk på nytt. Om du velger en reise, men da drar fra vår nettside og kommer tilbake senere for å fullføre bestillingen, så vil denne reisen være lagret ved hjelp av informasjonskapsler så du slipper å søke på dem igjen. Om du har lagret noe i din ønskeliste, så vil disse også spares ved hjelp av informasjonskapsler.

Forbedre din brukeropplevelse: Vi bruker også informasjonskapsler slik at nettopp du skal få en lettere og mer helhetlig kundeopplevelse. Vi samler informasjon vi kan analysere for å kartlegge hvordan kunder bruker vår nettside, og sider og funksjoner de bruker. Dette kan vi bruke til å forbedre funksjoner, informasjon og brukervennlighet. En stor del av dette er å skreddersy produktene vi viser deg, som vi tror du kommer til å like basert på tidligere søk eller aktivitet.

Markedsføring: Om du får markedsføringsmateriale fra oss, inkludert e-poster, så er det sannsynlig at vi har samkjørt informasjonen fra dem gjennom informasjonskapsler så vi kan skreddersy informasjonen vi sender deg, med mindre du ber oss om å ikke gjøre dette. Husk at du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Se våre personvernsopplysninger for mer informasjon.

Reklame gjennom vårt nettverk: Når du bruker andre nettsider, så ser du gjerne reklame som viser hotell og fly som du søkte på sist du besøkte vår nettside. Vi jobber med utvalgte nettverk og byråer som bruker informasjonskapsler på vår nettside til å samle informasjon om dine preferanser. Vennligst merk deg at vi ikke har autoritet til å bestemme hvordan disse byråene bruker informasjonskapsler, og om du ikke ønsker at de skal ha tilgang, kan du endre innstillingene dine.

Hvordan kan jeg kontrollere mine informasjonskapsler?

Om du vil lære mer om informasjonskapsler og hvordan du kontrollerer og sletter dem, så kan du gå til denne seksjonen på din nettleser. Her kan du kontrollere hvilke informasjonskapsler du aksepterer og ikke.

Vennligst merk deg at om du velger å ikke akseptere visse informasjonskapsler, så vil dette kanskje sperre deg fra å bestille gjennom vår nettside. Disse retningslinjene for informasjonskapsler kan endres i fremtiden, så vennligst sjekk om denne informasjonen er oppdatert.

Om du har noen spørsmål eller kommentarer om disse retningslinjene, ikke nøl med å komme i kontakt med oss på [email protected]