Reiser til Portugal

Reis på ferie til Portugal

Les mer

Portugal er en blanding av naturlig skjønnhet, historiske monumenter, lokale herremåltider og en gjestfrihet som du sjelden ser maken til. Her kan du finne alt fra idylliske byer, eksotisk kystlinje og strender, noe som gjør Portugal et perfekt reisemål uansett hvilken type ferie du ser etter.

Strender

Benagil

Vest i Portugal finnes den berømte Algarvekysten som byr på dramatiske klipper og sandstrender, hvor du og familien kan slappe av til bølgesusen, eller dra på oppdagelsesferd til Benagilhulen. Denne berømte hulen er et naturlig mesterverk, med et stort hull i taket så lyset kan skinne inn på den lille stranden i foten av hulen. Du kan nå dette ved båt, kajakk eller ved en liten svømmetur.

Praia do Baleal

Omkring en time fra Lisboa finner du dette vakre stranden som er full av små badelaguner og strender. Har du barn så kan du ta dem med på oppdagelsesferder på strendene, og fange småfisk og minikrabber i området.

Praia da Bordeira

Portugal har et utvalg av flotte sandstrender, men Algarveregionen byr på noen av de beste. Praia da Bordeira ligger ved den vesle landsbyen Carrapateira, og er perfekt for deg som vil holde deg mest mulig horisontal og slappe av på ferien. Her blir du mottatt av store sanddyner, rumlende bølger og fantastiske surfeforhold.

Mat og drikke

Bacalhau

Du har kanskje allerede smakt Bacalhau, Portugals nasjonalrett, men vi garanterer deg den du får ferdigmatpakkene ikke kan måle seg med ekte portugisisk Bacalhau laget med tradisjonell klippfisk. Kombinert med løk, potet og oliven så er dette en rett du sent vil glemme.

Pasteis de nata

Pasteis de nata er populær verden rundt, så det sier seg selv du må smake den ekte portugisiske varianten. Denne terten er fylt med vaniljekrem, sitron og toppet med kanel.

Portvin

Som vintypens navn antyder, stammer portvinen fra Portugal. Den produseres hovedsakelig i byen Porto, men hele landet er kjent for denne nydelig rødvinen.

Det essentielle

Tidsforskjell

Norsk tid - 1 time

Offisielt språk

Portugisisk

Befolkning

Omtrent 10.291.000

Hovedstad

Lisboa

Valuta

Euro

Fun fact

Med sin 800 km lange kystlinje, så er Portugal en av verdens mest populære destinasjoner for surfere.

Vis reisemål på kartet

Våre favoritthoteller - Portugal

Ukino Terrace Algarve formerly Be Smart Terrace Algarve

Armacao De Pera, Costa De Algarve, Portugal

Pestana Grand Hotel

Funchal, Madeira, Portugal

Pestana Carlton Madeira

Funchal, Madeira, Portugal

Eden Resort

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

Monica Isabel Beach Club

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

The Cliff Bay Resort

Funchal, Madeira, Portugal

Enotel Lido Madeira

Funchal, Madeira, Portugal

Vilanova Resort

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

VIDAMAR Resort Madeira Dine Around - Half Board

Funchal, Madeira, Portugal

Cheerfulway Valmangude Jardim

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

Pestana Casino Park

Funchal, Madeira, Portugal

Auramar Beach Resort

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

Muthu Raga Madeira Hotel

Funchal, Madeira, Portugal

Apartments Old Village

Vilamoura, Costa De Algarve, Portugal

Dom Pedro Madeira (ex Baia Club)

Machico, Madeira, Portugal

Muthu Clube Praia da Oura

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

Clube Praia da Rocha

Praia Da Rocha, Costa De Algarve, Portugal

Pestana Ocean Bay All Inclusive Resort

Funchal, Madeira, Portugal

Royal Orchid

Canico, Madeira, Portugal

Paraiso de Albufeira

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

Alfagar Alto da Colina

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

Grand Muthu Oura View Beach Club

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

Alvor Baia Resort Hotel

Alvor, Costa De Algarve, Portugal

Ukino Palmeiras Village formerly Be Live Family Palmeiras Village

Armacao De Pera, Costa De Algarve, Portugal

Hotel Da Rocha

Praia Da Rocha, Costa De Algarve, Portugal

Da Aldeia Hotel- Adults Only 18+

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

Dom Pedro Lagos

Lagos, Costa De Algarve, Portugal

Bayside Salgados

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

Cheerfulway Vila Alba

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

ChoroMar

Albufeira, Costa De Algarve, Portugal

Vær

Vår

Portugal passer perfekt til en reise om våren, ettersom været er mildere. Her kan du få sommervarme allerede i mai, og gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 20 -24 grader.

Sommer

Sommeren i landet varer lengre og byr på gjennomsnittlig 12 soltimer om dagen. Regn ser du sjelden, og temperaturen kan nå opptil 35 grader.

HøstUtover høsten ser du fortsatt en gjennomsnittstemperatur på 22-25 grader, noe som gjør det ideelt for golfere eller syklister.

Vinter

Vintrene i Portugal er litt kjøligere og byr på alt fra 9 – 16 gradere i gjennomsnitt. Ettersom temperaturen i havet synker litt om vinteren, anbefaler vi ett hotell med oppvarmet basseng.

jan 14ºC
feb 15ºC
mar 17ºC
apr 19ºC
mai 21ºC
jun 24ºC
jul 27ºC
aug 27ºC
sep 26ºC
okt 22ºC
nov 17ºC
des 17ºC

Ting å gjøre

Cidade Velha

Faro er den største byen på Algarvekysten, men bak byens moderne gardin finnes en helt fantastisk gammel by kalt Cidade Velha. Denne bydelen består av små, brosteinsbelagte gater og eksotiske markedsplasser. Her finner du også en beundringsverdig katedral, og du kan nyte en kaffekopp på en av de vesle kafeene.

Golf

Portugal er en av de mest populære destinasjonene for golfere. Vi anbefaler et besøk til den lille byen Vilamoura. Her finner du 6 golfbaner med 18 hull, og baner som passer viderekomne og nybegynnere.

Båtsafari

Portugals kyst er kjent for å være en av verdens vakreste, så her er en båttur absolutt til å anbefale. Du kan finne fantastiske grottestrukturer, den mest kjente blant dem er kjent som katedralgrotten, og har hull i toppen som slipper inn solen til stranden nedenfor.

Kultur

Hvis du liker historiske arkitektur, kan du ikke gå helt galt med en ferie i Portugal. Silves, nær byen Carvoeira er hjem til ruinene av et middelalderslott. Imens i Tavira finner du et fantastisk romersk bro og Misericordia kirke i sentrum av byen som dateres tilbake til 1541.

Portugal har en rik historie og kultur, spesielt når det kommer til religion. Landet vert for mange religiøse festivaler hele året, så du sannsynligvis oppleve et uansett hvilken tid på året du velger å dra på ferie til Portugal. Det finnes også ulike by messer der hele byen blir sammen for å feire. Monte Gordo for eksempel vertskap for i oktober Fair, har Faro de Senhora do Carmo Fester og Fair mens i Castro Marim kan du ta del i middelalderen dager. Landets rike historie er også tydelig i den fantastiske arkitekturen og mange historiske monumenter og ruiner.

Eventyr

Surfing, windsurfing og seiling er fantastisk aktiviteter i Portugal som vil legge til et lite eventyr til ferien! Benytte seg av de 500 kilometer lange kystlinje som Portugal tilbyr, bør mer ekspert surfere hodet til Lisboa som det gir mer utfordrende farvann enn i Algarve, hvor du finner Tamer hav. Du kan også nyte kano og kajakk langs Portugals elver, og vil finne massevis av utstyr leie sentre rundt for å hjelpe deg.

Portugal har en stolt rytter tradisjon og Lusitano hesten er verdensberømt. Fasiliteter inkluderer berømte rideskoler der eksperter kan finpusse sine dressur ferdigheter til stallen hvor mindre erfarne ryttere kan ta en hest ut for å nyte vakker natur og landskap at Portugal tilbyr.

Uteliv

Enten du liker natteliv avslappende og kjølt ut eller høyt og livlig, finner du det på ferie i Portugal. Of course, å spise ute er også en fin måte å nyte en kveld ute, og heldigvis Portugal er godt ivaretatt! Det er et fabelaktig utvalg av restauranter som tilbyr tradisjonell portugisisk mat og retter fra hele verden.

Hvis det er en stor kveld på byen du er ute etter, anbefaler vi Lagos . Marinaen er et travelt område med mange cocktail barer, restauranter og puber. Det er enormt populære blant turister og har en flott ferie atmosfære.

Den travle byen Vilamoura er kjent som en natt destinasjon. Head til marinaen og ta i severdighetene i den enorme yachtene fortøyd her før et kveldsmåltid i en av de mange stilige restaurantene.

Avslapping

Hovedattraksjonen som holder bringe folk tilbake på Portugal helligdager er den absolutt vakre strender. Det er mange å velge mellom på Algarve og vestlige kysten fra rolige avsidesliggende alkover til store livlige strender og tilbyr en rekke vannsporter å nyte eller bare lene deg tilbake og slappe av mens du soler deg på stranden! Head til Praia da Rocha eller Praia da Luz for noen av de beste strekninger av stranden i Algarve.

Bestill din ferie nå!

Vi gjør er ferie i Portugal rimelig. On the Beach har gjort ting enda enklere ved å tilby noen av de beste tilbudene rundt på ferie i hele regionen. Enten det er en avslappende pause du leter etter eller to uker med festing du er sikker på å finne det du ønsker - ikke å glemme fabelaktige strender, flotte attraksjoner og en rik kultur å starte opp.

Hvis du leter etter en ferie som har alt, men du ikke ønsker å få deg i rødt betale for det så sjekk ut på stranden, og du kan være jetting av til Portugal før du vet det!

Populære feriesteder

translation_missing

translation_missing

Algarve

Algarve

Se for deg nydelige strender, rolige sandfylte bukter, sjarmerende brosteinsbelagte landsbyer og fantastisk gjestfrihet. Det du ser for deg er Portuga…

Les mer