Reiser til Halkidiki

Reis på ferie til Halkidiki

Les mer

Halkidiki er en halvøy utenfor det greske fastlandet som strekker seg sørøst bort fra byen Thessaloniki, i det sørlige Makedonia. Halvøya ligner en hånd, med tre grønne fingre av land etterfølgende i det blå Egeerhavet.

Den østlige halvøya Mount Athos er et hellig fjell, hjem til bysantinske klostre og fastboende munker, men dessverre har et forbud mot kvinnelig besøkende. Det lille antall mannlige besøkende som får lov til å gå inn i denne semi-autonome regionen må innhente en tillatelse i god tid.

Den andre halvøyer av Kasssandra og Sithonia er derimot svært innbydende til feriegjester, populære gresk ferie destinasjoner på grunn av deres fantastiske kystlinjer og naturlige skjønnhet. Solfylte strender, bortgjemte bukter, pittoreske landsbyer, moderne alpinanlegg, furu dekket av åser og krystallklart hav er alle her for å utforske.

Juli og august er når Halkidiki har mest å tilby, men den er stor på andre tider av året. Reise i Halkidiki er hovedsakelig med bil og buss, og det er nok lettest å komme rundt med leiebil. Du kan komme hit fra England med fly til Thessaloniki. On the Beach har fantastiske ferietilbud for å gjøre livet enkelt for deg!

Vis reisemål på kartet

Våre favoritthoteller - Halkidiki

Portes Beach

Nea Potidea, Halkidiki, Greece

Alia Palace Hotel - Adults Only

Pefkochori, Halkidiki, Greece

Ikos Oceania

Nea Moudania, Halkidiki, Greece

Anna Hotel

Pefkochori, Halkidiki, Greece

Sani Club

Sani, Halkidiki, Greece

Sani Beach

Sani, Halkidiki, Greece

Alexandros Palace Hotel

Athos Ouranoupolis, Halkidiki, Greece

Possidi Paradise

Possidi, Halkidiki, Greece

Blue Dolphin

Metamorfosi, Halkidiki, Greece

Akrathos Beach

Ouranopoli, Halkidiki, Greece

Lagomandra Beach Hotel

Lagomandra, Halkidiki, Greece

Pashos Hotel

Kriopigi, Halkidiki, Greece

Potidea Golden Beach

Nea Potidea, Halkidiki, Greece

Hanioti Village Resort

Chaniotis, Halkidiki, Greece

Eagles Palace

Ouranopoli, Halkidiki, Greece

Renaissance Hanioti Resort

Chaniotis, Halkidiki, Greece

Porto Carras Meliton

Porto Carras, Halkidiki, Greece

Tropical Hotel

Chaniotis, Halkidiki, Greece

Istion Club Hotel and Spa

Nea Potidea, Halkidiki, Greece

Ammon Garden

Pefkochori, Halkidiki, Greece

Agionissi Resort

Amouliani, Halkidiki, Greece

GHotels Theophano Imperial

Kallithea, Halkidiki, Greece

Danai Beach Resort and Villas

Nikiti, Halkidiki, Greece

Chrousso Village

Paliouri, Halkidiki, Greece

Kassandra Palace Seaside Resort

Kriopigi, Halkidiki, Greece

Aegean Melathron

Kallithea, Halkidiki, Greece

Nereides Hotel

Chaniotis, Halkidiki, Greece

Simantro Resort

Sani, Halkidiki, Greece

GHotels Pallini Beach

Kallithea, Halkidiki, Greece

Vær

Halkidiki har et mildt middelhavsklima, med svært varme og solrike somre. Sommermånedene er den beste tiden for din Halkidiki ferie når du kan få på stranden, nyte vannsport eller jobbe med brunfargen. Vintermånedene fra desember til februar er kaldere og mer overskyet med sporadiske dusj. Vår og høst er fin tid å suge inn atmosfæren og nyte den vakre naturen, uten folkemengdene.

jan 12ºC
feb 12ºC
mar 14ºC
apr 19ºC
mai 23ºC
jun 26ºC
jul 30ºC
aug 30ºC
sep 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
des 13ºC

Landskap

De tre halvøyer gi Halkidiki et mangfoldig, snaking 550km kystlinje med naturskjønne bukter, travle feriesteder og fredelige bukter. Her finner du blendende hvite sanden og det rene vannet, for det er ingen store elver eller bransje, slik at havet er krystallklart.

Kassandra, den vestlige halvøya, er den mest populære og utviklet, med hoteller for enhver smak og et stort utvalg av vannsport er tilgjengelig. Det finnes også roligere steder å utforske. Pefkohori er et feriested med flotte strender og skogkledde omgivelser, ulike hoteller og villaer, og båtrace skje i løpet av sommeren. Noen anser landsbyen Afytos å være det mest pittoreske stedet på Kassandra, med brosteinsbelagte gater fører til klipper og strender.

Den andre halvøya Sithonia er mer robust og tynt befolket, så appellerer til naturelskere og ferierende som søker ro. Sleepy viker og grender bli komfortable, moderne feriesteder langs kysten. Porto Carras er Hellas 'største feriekompleks, med et kjøpesenter, golfbane, vingård og hoteller. I motsetning landsbyen Parthenonas gir et glimt av et tradisjonelt liv på Sithonia, med sine forfalne steinhus.

Den forlokkende skogkledde åsene bak kystlinjen kan utforskes til å oppdage det lokale dyrelivet, men du er aldri langt fra en strand i Halkidiki!

Ting å gjøre

Det finnes mange attraksjoner på tilbud for folk på ferie i Halkidiki: sol, sjø, strender og mye mer. Det er festivaler og kulturarrangementer, og et vell av historie å oppdage. Det er over tjue arkeologiske steder, inkludert restene av det 7. århundre f.Kr. by-havn på Akanthos, og helligdommen på Nea Roda. Landsbyen Stagira, på en pittoresk platå, er kjent som fødestedet til Aristoteles. En fin statue av filosofen står i landsbyen og restene av det 16. århundre "Sultanens Mint 'er i nærheten.

Petralona er Cave er en viktig historisk og vitenskapelig nettsted med en antropologisk museum plassert over grottene. Den vakre byen Arnia er hjemstedet til The History og Folklore museet.

Mount Athos er en semi-autonome munkenes republikk, hjem til bysantinske klostre og kunstskatter, men er kun åpen for menn over 18 år, og de som ønsker å besøke må søke om tillatelse fra Pilgrims 'Bureau i Thessaloniki. Kvinner, eller menn uvillige til å gå gjennom søknadsprosessen, kan ta en offshore cruise fra feriestedene Ierissos og Ouranoupoli å se Mount Athos og få et glimt av klostrene.

Kultur

Halkidiki har gjennom gresk mytologi og har en eldgammel historie. Bosetninger ble etablert og til slutt kom under makedonsk styre i 348BC, og deretter Roman i 168BC.

Under den bysantinske epoken første klosteret ble bygget på Athos, og over tid mer munker ankom. Etter lang kamp mellom tyrkerne, venetianerne og grekerne Halkidiki slutt ble en del av den greske Makedonia i 1912.

Bevis av en turbulent fortid er spredt over hele dens land, men i dag Halkidiki er de mest fredelige og idylliske steder.

Halkidiki har kulturelle arrangementer og festivaler gjennom hele året. Afytos og Sivri vert Kassandra Festival. Porto Caras Festival i juli funksjoner jazz, latin og tradisjonell musikk. Sani har en festival i hele juli og august med all slags musikk og kunst på tilbudet.

I Halkidiki, som resten av Hellas, er Holy Week en veldig spesiell feiring med hendelser i mange byer og landsbyer.

Uteliv

Enhver form for natteliv er tilgjengelig for folk på Halkidiki helligdager: tradisjonelle tavernaer, restauranter, barer, klubber og kafeer. Afytos er et hyggelig sted på Kassandra å tilbringe en kveld med restauranter som serverer lokal mat og levende gresk musikk i barene sommeren helgene. Livligere netter kan hadde ved Pasha Bar på Nea Flogita. I Sarti, over på Sithonia, kan du fest hele natten ved Goa Bar.

De fleste av de større alpinanlegg og tettsteder har barer og klubber som holder åpent sent på sommeren, hvis du er ute etter en mer avslappende kveld er det mange tradisjonelle tavernaer i landsbyene. I natteliv som i alt er alle smaker tatt hensyn til i Halkidiki!

Bestill din ferie nå!

Det kommer ikke som noen overraskelse at Halkidiki er en av de mest populære feriestedene hvor som helst i Hellas. Du kan se nøyaktig hvorfor med miles og miles av fantastiske strender, stekende sol og perfekt sjøen, langs med endeløse vannsport, fine hoteller, og fredelig retreats. On the Beach har gode tilbud på fly og overnatting, så bestill nå for en idyllisk ferie i solen!

Populære feriesteder