Reiser til Alanya

Reis på ferie til Alanya

Les mer

Mange norske turister reiser til Alanya på sydenferie hvert år, for å nyte sol og bad, mat og et sprudlende uteliv. Rundt havnen finnes massevis av barer og klubber som yngre reisende setter pris på, men familier og par trives også på solferier i Alanya. Her finnes flere familievennlige hotell som ofte ligger like ved den fine Kleopatrastranden. Inne i byen blandes gammel arkitektur med ny og her finnes også populære markeder som kan anbefales. I Alanya kan dere kombinere by – og strandliv på sitt beste for en vellykket ferie.

Vis reisemål på kartet

Vær

Alanya har varme somre og temperaturen begynner å stige så tidlig som i april. I juli og august er det som varmest, med temperaturer på opptil 30 grader. Mildt vær fram til oktober og november.

jan 14ºC
feb 14ºC
mar 18ºC
apr 22ºC
mai 25ºC
jun 27ºC
jul 28ºC
aug 28ºC
sep 25ºC
okt 23ºC
nov 19ºC
des 16ºC

Landskap

Alanya er bortgjemt ved kjeve-droppingly vakre Taurus fjellene, som fortsatt er snødekte selv i de mest vedvarende varme. 44 miles av himmelske kystlinje utsikt over Middelhavet i alt er det asurblå herlighet, så Amble langs østsiden til Keykubat Beach for å slappe av ved langsomt stigende tidevann. Alternativt krysser av steinete halvøy som avgrenser byen til Cleopatra og Damlatas Strender, med sine eldgamle huler og omkringliggende grøntarealer.

På en god klar dag er det mulig å se den nordlige kysten av nærliggende Kypros fra Alanya.

Kultur

Her kan du prøve noen av de gastronomiske opplevelsene som Tyrkia er berømt for - overdådige salater, sjømat, og kebab i verdensklasse. For å oppleve det lokale livet, kan du ta City Tour rundt i basaren, eller utforske de omkringliggende landsbyene på en båttur.

Bestill din ferie nå!

Bestill din sydenferie til Alanya allerede i dag! Vi er eksperter på reiser til sol – og badedestinasjoner og tilbyr gode priser på både fly og hotell. Du får en minnerik ferie – uten at det koster for mye.