Aktuell informasjon og reiseoppdateringer angående COVID-19 (Koronavirus). Les mer

Reiser til Elounda

Reis på ferie til Elounda

Les mer

Elounda er et vakkert feriested som ligger i Kretas nordøst, på kysten av Mirabello Bay. Nærmer landsbyen på vei fra Agios Nikolaos du blir behandlet til spektakulær utsikt over bukten og fjellrike panoramaer tilbake innlandet. Ved ankomst vil du oppdage hvorfor Elounda er en av øyas beste og mest eksklusive feriesteder. Landsbyen ble bygget nærheten av stedet for den gamle byen Olous, og i disse dager er godt utviklet for turisters behov med et godt utvalg av kvalitet hotell i Elounda.

Området rundt Elounda er utrolig vakker, med mange flotte strender, en fredelig lagune, krystallklart vann og steinete småøya Spinalonga ute i bukta. On the Beach har enestående tilbud på Kreta helligdager , så bestill nå for din ferie i solen!

Vis reisemål på kartet

Vær

Elounda har et eksepsjonelt klima med svært varme somre, og den populære ferie måneder fra juni til september kan se temperaturer opp 40 ° Celsius. Skjermet i Mirabello Bay, er vannet her flott for svømming og er behagelig varm rett gjennom til oktober.

Våren er veldig pen med bursts av ville blomster langs kysten, og høsten er rolig som alpinanlegg trappe ned. Vinteren her er rimelig mild, men det kan være perioder med kaldt vær og regn.

jan 12ºC
feb 12ºC
mar 14ºC
apr 19ºC
mai 23ºC
jun 6ºC
jul 30ºC
aug 30ºC
sep 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
des 13ºC

Landskap

Det er gode strender rundt Elounda, inkludert en fin sandstrand by strand som strekker seg nordover fra sentrum. I denne retningen en rekke fine badeplasser kan bli funnet, slik som den populære Driros Beach, der du kan nyte et utvalg av vannsporter. Mange lune viker og sandstrender er stiplet rundt Spinalonga halvøya, og litt lenger nord ligger den lille landsbyen Plaka. I landsbyen er det et par bra tavernaer, og stranden er utrolig rolig, et hyggelig tilfluktssted vekk fra travelhet av de større alpinanlegg.

Inland fra Mirabello bukten vakre kyst på landsbygda er ganske vill, med smale veier klatre i fjellene, affording flott utsikt.

Ting å gjøre

Velsignet med forlokkende sandstrender, har Elounda mange andre attraksjoner å tilby. I sentrum av byen er en stor strandpromenade med mange kafeer, restauranter og butikker. Mot øst for byen de Spinalonga halvøya strekker seg, atskilt fra fastlandet av en fransk-bygget kanalen. Dette var stedet for det gamle romerske-Greco byen Olous, som skrøt templer av Zevs og Artemis, men gikk tapt til havet. Strukturelle gjenstår fortsatt like synlig under bølgene.

Nord for halvøya er den lille øya Spinalonga. Båtturer går regelmessig fra Elounda slik at du kan besøke de øde festningen og et lite museum som beskriver øyas historie. Innlandet, nær landsbyen Fourni, er en hytte industrien museum, og kirken ved fjellandsbyen Dories holder øyas eldste ikon av Jomfru Maria, som stammer fra det fjortende århundre.

Kultur

Elounda har en historie som strekker seg tilbake til antikken. Den antikke byen Olous var en viktig havn, men falt i sjøen mot slutten av antikkens greske perioden. I løpet av det sekstende århundre venetianerne bygde en mektig festning på Spinalonga. Til tross for gjentatte angrep fra tyrkerne forsvaret aldri ble brutt.

I første halvdel av det tjuende århundre øya var hjemmet til Europas siste spedalsk koloni, som stengte i midten av 1950. I dag Elounda er inne i en periode med fred og stabilitet, og er godt etablert som et populært og attraktivt feriemål.

Den sentrale feiring på Kreta religiøse kalenderen er stille uke, og festivaler finner sted i Elounda og nærliggende landsbyer. I løpet av oktober Elounda vertene Free Fish Night og ulike kulturelle arrangementer holdes i sommermånedene. Den nærliggende byen Agios Nikolaos har en stor festival hvert år den 6. desember, vel verdt den korte turen hvis du er i Elounda i løpet av vinteren.

Uteliv

Nattelivet i Elounda er rolig og avslappet i forhold til andre greske alpinanlegg, sentrert rundt kafeen terrasser og cocktail barer. Langs strandpromenaden er det noen spesielt gode restauranter som serverer classy sjømat. Vekk fra sentrum, langs kysten og i innlandet, er mange tavernaer og kafeer som tilbyr rimeligere, men fortsatt veldig fristende, kost.

Det er nok av steder å gå for en drink, med moderne og tradisjonell musikk å lytte til, men hvis du er i humør for store klubber og danse hele natten din beste alternativet er å dra inn i Agios Nikolaos. Elounda er ideelt, men for dem som ønsker et raffinert og fredelig kveld.

Bestill din ferie nå!

Elounda er selverklært mest luksuriøse feriestedet i Hellas, med noen av landets fineste hoteller og strender. On The Deal har fantastiske tilbud på fly og de beste rommene, så bestill nå for en idyllisk Kreta ferie!