Reiser til Tenerife

Reis på ferie til Tenerife

Les mer

Den fantastiske vulkan-øya Tenerife er den største av Kanariøyene, og er et utrolig populært reisemål hele året. Med så mye variasjon på én og samme øy, kan alle finne noe de elsker med Tenerife. Fantastiske hvite sandstrender, utrolig bra uteliv, god mat, en trygg atmosfære og mye mer gjør Tenerife til det perfekte feriemål både for familier, par og vennegrupper.

Flertallet av de ferierende drar til den sørlige delen av øya til de populære feriestedene i Playa de las Americas, Costa Adeje og Puerto de la Cruz. Men Tenerife har mye mer å by på. I midten av øya finner du vulkanfjellet Teide som strekker seg 3718 meter opp i himmelen. Mot nord vil du finne Tenerifes hovedstad Santa Cruz med gode shoppingmuligheter, en rekke museer og kunstgallerier, og et spennende operahus ved vannkanten. Du kan også utforske den landlige skjønnheten Macizo de Anaga i øst, og de vakre områdene San Cristóbal de La Laguna og La Orotava.

Ferier på Tenerife er fantastiske. EBeach kan anbefale et feriested som er perfekt for deg, enten du ønsker en avslappende familieferie eller en solskinnsfest!

Santa Cruz er Tenerifes historiske hovedstad. Byen er hjem til Kanariøyenes mest spektakulære karneval – en fjorten dagers fiesta. En kort kjøretur unna Santa Cruz ligger den vakre stranden Las Teresitas med svaiende palmer og gyllen sand fraktet inn fra Sahara-ørkenen.

På sørkysten av Tenerife er det populære turistområde Playa De Las Americas. Med utallige barer, nattklubber, underholdning, restauranter og gatekjøkken er dette det rene paradiset for festløver. Her kan du også finne sandstrender med spennende vannsporter.

Los Cristianos og Costa Adeje er populære feriemål blant familier og par, og er perfekte valg for de som ønsker å være nær der det skjer uten å bo midt oppi det. Playa de las Americas i Los Cristianos er en sjarmerende fiskerlandsby og Costa Adeje er et roligere feriested berømt for såkalt boutique-shopping, både tradisjonelle og moderne restauranter, og nydelige sandstrender med cocktailbarer. Puerto De La Cruz i nord er det eldste feriestedet på Kanariøyene. Her oser det av gammeldags sjarm, tropiske hager - sjekk ut sjøpapegøyene og delfinene - og et vakkert friluftsbad med bassenger, palmer og fontener.

Vis reisemål på kartet

Våre favoritthoteller - Tenerife

Laguna Park II

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

Sol Tenerife

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Aguamarina Golf Apartments

Golf Del Sur, Tenerife, Canaries

Hotel Chatur Playa Real Resort

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

Las Piramides Resort

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Hotel Aguamarina Golf

Golf Del Sur, Tenerife, Canaries

Labranda Isla Bonita Hotel - dupe 3134490

Playa De Fanabe, Tenerife, Canaries

Laguna Park I

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

GF Isabel

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

The Suites at Beverly Hills

Los Cristianos, Tenerife, Canaries

Grand Muthu Golf Plaza Hotel & Spa

Golf Del Sur, Tenerife, Canaries

Tagoro Costa Adeje

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

GF Fanabe

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

Hotel GF Gran Costa Adeje

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

Columbus Aparthotel

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Ole Tropical

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Mediterranean Palace Hotel

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Las Floritas

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Paloma Beach Apartments

Los Cristianos, Tenerife, Canaries

H10 las Palmeras

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Parque de las Americas

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

Ponderosa Aparthotel

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Be Live Experience La Niña

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

Neptuno Costa Adeje

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

Hovima Santa Maria

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

Cleopatra Palace Hotel

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Best Tenerife

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Pueblo Torviscas

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

Zentral Center - Adults Only

Playa De Las Americas, Tenerife, Canaries

Iberostar las Dalias

Costa Adeje, Tenerife, Canaries

Vær

Været kan variere betydelig avhengig av hvor i Tenerife du er. De fleste turistene drar til de større feriestedene i sør. Mai til november regnes som sommermåndene. Temperaturen ligger da på rundt 24-28 ºC, men den svake brisen gjør varmen utholdelig. Havtemperaturen ligger på ca 23 ºC om sommeren. I vintermånedene, altså fra desember til april, er det fortsatt nokså varmt med temperaturer på omkring 12-18 ºC. Fra desember til februar er det litt mer nedbør enn i sommermånedene. Havtemperaturen faller også om vinteren, men hvis du er modig bør du kunne bade året rundt!

Nord-Tenerife er kjøligere og våtere enn den sørlige delen. Her er sommermånedene varme, men det er ofte litt overskyet og høyere risiko for nedbør. Fra juni til oktober ligger temperaturen på 20-24 ºC, og det er minimal risiko for nedbør. I høstmånedene er det i gjennomsnitt 18 ºC om dagen og 12 ºC om kvelden. Du vil fortsatt kunne bade i havet i disse månedene. Om vinteren fra desember til februar, er været våtere og kaldere enn i sør. Temperaturene ligger da på rundt 9-12 ºC med en gjennomsnittstemperatur på 19 ºC i havet. Termperaturen begynner å stige igjen i vårmånedene, men det er fortsatt kaldt om kvelden og natten.

Hvis du velger å klatrer Mount Teide, må du forberede deg på et annerledes klima. Det vil være mye kaldere på toppen av fjellet, selv i sommermånedene, så det kan være lurt å ta med seg en jakke. Det er også mer nedbør i dette området. Om vinteren er fjellet dekket av snø.

jan 22ºC
feb 22ºC
mar 24ºC
apr 25ºC
mai 25ºC
jun 27ºC
jul 28ºC
aug 28ºC
sep 27ºC
okt 25ºC
nov 23ºC
des 23ºC

Landskap

Det er ikke bare Tenerifes klima som varierer fra nord til sør - landskapet er også svært forskjellig. Mens Sør-Tenerife er tørt med lite vegetasjon, er terrenget i nord frodig med furuskoger, bananplantasjer og palmer. Øya er berømt for sine naturlige fjellformasjoner som gjør at du føler at du går på månen. På hele øya finnes spor av vulkanske utbrudd.

Ting å gjøre

Ferier på Tenerife er så utrolig populære fordi øya er fullpakket med ting og tang å se og oppleve! Det er nok derfor mange besøkende til reiser tilbake år etter år.

Kultur

Den opprinnelige befolkningen på Tenerife var kjent som Guanchene. Disse utgjorde innbyggerne på Tenerife frem til den spanske erobringen av det XV århundre. Selv om den spanske kulturen dominerer, kan spor av Guanchene fortsatt bli funnet på Tenerife den dag i dag. For eksempel sitter visse ord av språket deres fortsatt igjen, bl.a. ordet ”Tenerife” som var navnet på en stor Guanche konge. Du vil også kunne finne grotter, pyramider, leirepotter og enkelte inngraveringer fra når Guanchene bodde på øya.

Selv om Tenerife er romersk-katolsk, blir ikke religionen praktisert av alle på øya. Og selv om øyas viktigste begivenhet - Santa Cruz karnevalet - er tilknyttet helgener, har ikke festlighetene en religiøs betydning. Bruk av ulike temaer år etter år understreker det faktum at det nå først og fremst en sosial begivenhet.

Familier

Loro Parque i Puerto de la Cruz er Tenerifes populære dyrehagen, hjemmet til den største utstilling av pingviner og papegøyer i verden. Du finner også sjøløver, delfiner, jaguarer, sjimpanser, gorillaer og mange flere.

Siam Park ligger i nærheten av Costa Adeje og Las Americas, og er Tenerife nye største og mest spennende badeland! Etterligne det gamle kongedømmet Thailand, kan du ri den røde dragen, Mekong Rapids eller ta skrittet fullt ut i Tower of Power for en ekte adrenalinrush. Men vær advart om at i sommermånedene, blir Siam Park utrolig travelt, så sørg for at du kommer dit tidlig for å unngå køene.

Eventyr

På Tenerife har du tilgang til en overflod av strender med fantastiske muligheter for å drive med vannsporter som vindsurfing, paraseiling og jetskiing, samt mange dykkesentre og dykkeklubber. Her kan du også finne aktiviteter som du ikke finner ved andre europeiske strender, som for eksempel BOB-dykking. Dette innebærer å bli transportert under vann på en scooter i en såkalt ”Breathing Observation Bubble”. Dette betyr at du ikke trenger å være en erfaren dykker for å se hva som skjuler seg under havoverflaten.

Mount Teide og Teide nasjonalpark er noen av de mest populære turistattraksjonene i Tenerife, og er begge et must hvis du besøker øya. Nasjonalparken omfatter et enormt vulkansk krater. Mount Teide stiger opp fra dette krateret som Spanias høyeste fjell. Ved hjelp av kabelbaner kommer du deg enkelt opp til toppen av Mount Teide. Disse er dessverre ganske dyre så de fleste besøkende velger å gå. Da vil du også få med deg den forbløffende vakre utsikten. Du vil definitivt føle at du fortjener en øl når du kommer tilbake til bunnen!

Dersom du ønsker å dra på oppdagelsesferd, kan du ta en ferje eller hydrofoil fra Los Cristianos til den vesle øya Gomera sørvest for Tenerife. Her finner du høye fjell, tropiske tåkeskoger, daler og en vakker kyst.

Shopping

Tenerife er en flott feriedestinasjon for alle shoppingfrelste! I Santa Cruz finner du mange store og populære butikker, varehus og kjøpesentre. Hvis du er ute etter en ordentlig shoppingferie, bør du ta turen innom Continente Shopping Centre, Santa Cruz’s Calle Bethencourt Alfonso, Calle El Castillo, Calle Sabino Berhelot, Calle San Jose, Calle Villalba Hervas, Rambla de Pulido, Plaza de la Candelaria og Plaza de Espana.

Hvis du ønsker en mer tradisjonell shoppingopplevelse, er de livlige markedene i Tenerife alltid et flott sted for en god handel. Du kan finne en rekke markeder i Tenerife. Noen er små og tradisjonelle, og andre er større og mer rettet mot turister. De største markedene i Sør-Tenerife er Torviscas Market på lørdager og Los Cristianos på søndager.

Uteliv

Veronica-stripen på Playa de las Americas er det perfekte stedet for en uforglemmelig kveld. Her finner du massevis av barer og klubber, samt ulik underholdning som drikkeleker.

Hvis du er ute etter en mer avslappende ferie, tilbyr de fleste ferieanleggene i Tenerife strandbarer og rolige restauranter plassert nær stranden. Spesielt Costa Adeje er et mye mer avslappet reisemål. Dra til åsene i Adeje for en tradisjonell kveld med lokalbefolkningen. Her er drinkene vesentlig billigere enn på hotellene.

Eating And Drinking

Tradisjonelle retter inneholder vanligvis brød-lignende Gofio og massevis av frukt, grønnsaker og fisk. Papas Arrugadas er en Tenerife-spesialitet er som består av salte poteter med dip av hot "mojo" saus. Du bare MÅ prøve dette hvis du drar på ferie til Tenerife!

De store feriestedene i sør har noe for enhver smak, med utallige restauranter og kafeer som serverer internasjonale retter. Du finner også mange fast food restauranter i Costa Adeje og Playa las Americas.

Families Tenerifes populære dyrehage Loro Parque i Puerto de la Cruz er hjem til flere pingviner og papegøyer enn noen annen dyrehage i verden. Her vil du også finne andre dyrearter som sjøløver, delfiner, jaguarer, sjimpanser og gorillaer.

Siam Park er Tenerifes nye, største og mest spennende badeland, som ligger i nærheten av Costa Adeje og Las Americas. Badelandet etterligner det gamle kongedømmet Thailand. Her kan du ri den røde dragen Mekong Rapids, eller prøve ut ”The Tower of Power” for et ekte adrenalinrush hvis du tør. I sommermånedene er det utrolig travelt i Siam Park, så da kan det være lurt å komme tidlig for å unngå køene.

Avslapping

Los Gigantes er det perfekte valget for en virkelig avslappende dag. Dette er et vakkert reisemål med en sjarmerende marina hvor kan du sitte på en av kafeene ved vannkanten og se på båtene som kommer og går. Fra denne havnen går det også båtturer hvor du kan få øye på hvaler og delfiner hvis du er heldig. Dette vil også gi deg en liten ”sightseeing” tur rundt sørkysten av Tenerife.

Tenerifes vakre strender er som skapt for avslapping. Mange av strendene på Tenerife er menneskeskapte med sand sendt inn fra Sahara-ørkenen, slik som strendene i Los Cristianos og Playa de las Americas. Disse er utrolig populære blant turister som foretrekker hvite sandstrender. En av de mest populære strendene på Tenerife er Playa de las Teresitas nær San Andres.

Bestill din ferie nå!

Tenerife er en paradis øy med et stort utvalg av natur og attraksjoner, noe for enhver smak. Ved å bruke On the Beach live online booking-system kan du opprette en Tenerife ferie skreddersydd til dine behov, så bestill nå for din perfekte ferie på Kanariøyene.

Populære feriesteder

Costa Adeje

Costa Adeje

ferie til Tenerife er blant verdens mest populære, og litt rart, dette største og vakreste av Kanariøyene er perfekt for de som ønsker å komme vekk fr…

Les mer

Costa Del Silencio

Costa Del Silencio

Når du tenker på ferie til Tenerife, mange automatisk trylle frem bilder av nydelige strender, flott vannsport og en never-ending natteliv. Hvorfor? !…

Les mer

El Medano

El Medano

Dersom ferie til Tenerife er på to-do liste, sørg for å besøke bortgjemte bukten El Medano, nær sørspissen av denne vakre øya. El Medano helligdager v…

Les mer

Golf Del Sur

Golf Del Sur

En ferie i Golf Del Sur finner du et steinkast unna øyas berømte natteliv og store feststemningen, men mange turister nå velger å finne en paradisiske…

Les mer

Las Caletillas

Las Caletillas

Tenerife helligdager er beryktet verden over for den store nattelivet og all-night festing at de råd til. Bort fra dette, det er de fantastiske strend…

Les mer

Los Cristianos

Los Cristianos

Los Cristianos er et av Tenerifes mest populære reisemål for turister som er ute etter en skikkelig sydenferie. Det er ikke vanskelig å forstå, med si…

Les mer

Playa de la Arena

Playa de la Arena

Hvorfor, kan du spørre, er Tenerife ferie toppen av mang en turist hit-liste? Vel, kan det være permanent klar himmel, det vakre solfylte vær hele åre…

Les mer

Playa de las Americas

Playa de las Americas

Hvis du skal på ferie til Tenerife , det er kanskje ingensteds bedre å gå enn den fantastiske feriestedet Playa De Las Americas, navet av øyas berykte…

Les mer

Playa Paraiso

Playa Paraiso

Ferie til Tenerife automatisk trylle frem bilder av Club 18-30 stil partier og hele natten festing, men det nybygde feriestedet Playa Paraiso er det m…

Les mer

Puerto De La Cruz

Puerto De La Cruz

Tenerife ferie kanskje har du forestille en hes natteliv med turister lystig wending seg langs det som kan være en sunnier, palm-Ier versjon av enhver…

Les mer

Puerto Santiago

Puerto Santiago

For noen mennesker Tenerife helligdager bety all travelhet av en av verdens fremste clubbing og party øyer, men bortsett fra det, er det noen roligere…

Les mer

Santa Ursula

Santa Ursula

Ferie til Tenerife kan trylle frem bilder av Club 18-30 stil natteliv innenfor en britisk stil utvei, men den paradisiske nord på øya er det motsatte…

Les mer