Reiser til Lanzarote

Reis på ferie til Lanzarote

Les mer

Lanzarote er et klassisk reisemål blant skandinaver og lokker turister tilbake år etter år på grunn av et behagelig klima året rundt. Her kan du nyte langstrakte strender, turkisblått hav og trivelig uteliv - rett og slett alt du trenger for en vellykket sydenferie. Puerto del Carmen er den største feriebyen på Lanzarote, men Playa Blanca er også populær. Hos oss finner du et stort tilbud av prisgunstige hotell på Lanzarote, slik at du kan finne noe som passer akkurat din ferie!

Vis reisemål på kartet

Våre favoritthoteller - Lanzarote

Elba - Lanzarote Royal Village Resort

Playa Blanca, Lanzarote, Canaries

Sol Lanzarote

Matagorda, Lanzarote, Canaries

H10 Suites Lanzarote Gardens

Costa Teguise, Lanzarote, Canaries

Blue Sea Costa Bastian

Costa Teguise, Lanzarote, Canaries

Barcelo Lanzarote Playa

Costa Teguise, Lanzarote, Canaries

THB Tropical Island

Playa Blanca, Lanzarote, Canaries

H10 Lanzarote Princess

Playa Blanca, Lanzarote, Canaries

Villas Alondra

Puerto Del Carmen, Lanzarote, Canaries

Blue Sea Costa Teguise Gardens

Costa Teguise, Lanzarote, Canaries

Bakour Lanzarote Splash

Puerto Del Carmen, Lanzarote, Canaries

Galeon Playa Apartments

Costa Teguise, Lanzarote, Canaries

H10 Rubicon Palace

Playa Blanca, Lanzarote, Canaries

Beatriz Playa & Spa

Matagorda, Lanzarote, Canaries

Arrecife Gran Hotel & Spa

Arrecife, Lanzarote, Canaries

Santa Rosa

Costa Teguise, Lanzarote, Canaries

Bluebay Lanzarote

Costa Teguise, Lanzarote, Canaries

Sands Beach Resort

Costa Teguise, Lanzarote, Canaries

Gran Castillo Tagoro Family & Fun Playa Blanca

Playa Blanca, Lanzarote, Canaries

Seaside Los Jameos Playa Hotel

Playa De Los Pocillos, Lanzarote, Canaries

Sandos Papagayo

Playa Blanca, Lanzarote, Canaries

Vitalclass Lanzarote Sport Wellness Resort

Costa Teguise, Lanzarote, Canaries

Plaza Azul

Puerto Del Carmen, Lanzarote, Canaries

Los Hibiscos Apartments

Puerto Del Carmen, Lanzarote, Canaries

Oceano - Adults Only

Costa Teguise, Lanzarote, Canaries

Hipotels La Geria

Puerto Del Carmen, Lanzarote, Canaries

HG Lomo Blanco

Puerto Del Carmen, Lanzarote, Canaries

Los Tulipanes

Puerto Del Carmen, Lanzarote, Canaries

Playa Limones

Playa Blanca, Lanzarote, Canaries

Los Pueblos

Puerto Del Carmen, Lanzarote, Canaries

Villas Susaeta

Playa Blanca, Lanzarote, Canaries

Vær

Stoler du ikke på at du vil få tilstrekkelig med sol og varme hjemme i Norge, er en ferie til Lanzarote perfekt for deg! Kanariøyenes geografiske plassering gjør at det er nesten like varmt på vinteren som på sommeren, med gjennomsnittstemperaturer på mellom 20 og 30 grader. Derfor får du garantert den solen og varmen du lengter etter.

På Lanzarote vil du alltid kunne nyte varme temperaturer, lite nedbør og solskinn. Dette gjør øya perfekt for en familieferie eller parferie hele året. Sommermånedene (fra mai til november) er tørre og varme med temperaturer på rundt 25-29 °C i august. Den forfriskende sjøbrisen gjør varmen utholdelig.

I vintermånedene (fra desember til mars) er det varmt på dagtid men kjølig på kveldene. Temperaturen ligger da på omkring 21-23 °C – ideelt for de som trenger en solfylt pause fra vinteren.

jan 22ºC
feb 22ºC
mar 24ºC
apr 25ºC
mai 25ºC
jun 27ºC
jul 28ºC
aug 28ºC
sep 27ºC
okt 25ºC
nov 23ºC
des 23ºC

Landskap

Lanzarotes tørre og nesten månelignende landskap har oppstått som et resultat av øyas dramatiske vulkanske fortid. Det siste utbruddet fant sted i 1730 var blant de kraftigste vulkanutbruddene i historien. Dette forandret hele den sørlige delen av øya. Timananfaya nasjonalpark dekker omtrent en fjerdedel av Lanzarote og omfatter det utrolige vulkanlandskapet inkludert Montanas del Fuego og Mountains of Fire.

På den nordligste spissen av øya ligger Mirador del Rio, et utsiktspunkt med panoramautsikt over de små øyene nord for Lanzarote. I tillegg til det vulkanske landskapet er øya kjent for sine vakre sandstrender som kommer i et overraskende utvalg av farger fra lys hvit til gylden gul og svart.

Fra Arrecife til Puerto del Carmen i sør ligger en rekke fantastiske strender langs Lanzarotes kyst, inkludert Playa Grande og Playa Chica, hvor du kan prøve deg på vannsporter eller slappe av i solen. Surfere om ferier i Lanzarote bør sjekke ut stranden ved Famara og revet ved La Santa i vest. Las Cucharas i Costa Teguise i nord er en favoritt blant brettseilere.

Papagayo, som ligger i sør nær feriestedet Playa Blanca, regnes av mange for å være den fineste stranden i Lanzarote. Her møter den fantastiske hvite sanden det dype blå Atlanterhavet. Det er neimen ikke rart at Lanzarote er en populær feriedestinasjon!

Kultur

I februar og mars er det karneval på Lanzarote, i likhet med resten av Kanariøyene, med parader i de ulike byene og landsbyene. Den største paraden er i Arrecife. Selv om omfanget av paradene på Lanzarote er mindre enn i Santa Cruz de Tenerife, er det likvel utrolig god stemning og mye moro som skjer.

Dia de San Gines er en annen storslått festival på Lanzarote som holdes hver august for å ferie øyas skytshelgen. Denne feiringen varer en uke, og ender med en spennende gatefest i Iglesia de San Gines i Arrecife. Her vil du få et unikt innblikk i en tradisjonell feiring på Lanzarote.

Den gamle festningen Castillo de San Jose i Arrecife som har blitt omgjørt til Museo Internacional de Arte Contemporaneo, er en populær attraksjon. Her finner du den viktigste samlingen av moderne kunst på Kanariøyene. Vi anbefaler også at du besøker byens andre festning, Castillo de San Gabriel, med et populær arkeologisk museum.

Familier

Lanzarote har mange forskjellige fornøyelsesparker for familier. Lanzarote Akvarium i Costa Teguise er det største akvariet på Kanariøyene. Dette er en fantastisk familieutflukt med en imponerende bredde av marint liv.

Guinate Tropical Park ligger nord i Lanzarote og tilbyr fossefall, eksotiske fugler, fisk, krypdyr og andre dyrearter fra hele verden.

Rancho Texas Park ligger like utenfor Puerto del Carmen og er en vestlig fornøyelsespark med en naturpark, en indisk landsby og temarestauranter. Naturparken er full av ulike fugle- og dyrearter, inkludert krokodiller, skilpadder, iguaner, beltedyr, præriehunder og fugler.

Par

Det anbefales på det sterkeste å besøke Atlantidas tunnelsystem nord i Lanzarote. Tidligere vulkanutbrudd fra Corona Volcano har ført til at en tunnel ble naturlig dannet. Denne tunnelen er nesten 6 km lang, og strekker seg fra bunnen av vulkanen langs siden av øya, til kysten og enda en kilometer under havbunnen.

Jameos del Agua er et annet sted i det samme tunnelsystemet. Her ligger en naturlig konsertsal som er berømt for sin fantastiske akustikk, samt en underjordisk lagune, en restaurant og et museum. Kunstneren Cesar Manrique bidro til å skape denne vakre scenen hvor det holdes regelmessige arrangementer. Manrique var sentralt involvert i å forme mange av øyas mest imponerende attraksjoner, inkludert det fascinerende Cactus Garden på veien mellom Guatiza og Mala.

Museo El Grifo er Lanzarotes vinmuseum som ligger i kjelleren på vingården El Grifo. Vinprodusenter fant ut at den svarte vulkanjorden egnet seg perfekt for å dyrke druer. Den sørlige delen av øya kryr derfor av underlige små vingårder. Sørg for at du stopper og smaker på den lokale Malvasia vinen hvis du reiser gjennom La Geria.

Eventyr

Lanzarote er perfekt for dykking på grunn av et rikt sjøliv og fantastiske vulkanlandskap under havoverflaten. Du vil kunne finne dykkesentre ved alle de større feriestedene.

Med varmt vann, perfekte vinder og fantastisk surfesteder plassert over hele øya, er Lanzarote er også et paradis for vindsurfere. Det mest populære surfestedet er Costa Teguise, hvor det arrangeres flere konkurranser i verdensklasse. Selv om du ikke deltar, kan du nyte synet av denne spennende vannsporten.

Du kan også utforske den vakre øya til fots på guidede fotturer. Du vil kunne finne mange slike turer rundt omkring på hele Lanzarote som tar deg til fjellene, vulkanske huler og den vakre nasjonalparken. Lanzarote er også perfekt for syklister og ryttere med sine mange ruter gjennom nydelige landskap og vakker natur.

Du kan til og med ta deg et kamel-førerkort og dra på kameltur gjennom ørkenen i Timafaya National Park for en unik og spennende opplevelse.

Shopping

På Lanzarote er det massevis av kjøpesentre, butikker og markeder som selger en rekke produkter, bl.a. parfymer, klær, smykker, elektriske artikler, mat, lokale råvarer og suvenirer – shoppinggalne ferierende kommer ikke til å bli skuffet!

De største shoppingområdene ligger ved feriestedene Puerto del Carmen, Costa Teguise og Playa Blanca, Arrecife, og Playa Honda. Kjøpesenteret i Playa Honda er det største på Lanzarote. Hvis du har lyst på en ordentlig shoppingøkt, anbefaler vi å gå dit.

Uteliv

Lanzarotes travleste uteliv finner du i feriestedet Puerto del Carmen, med mange nattklubber og barer på Centro Atlantico og i Gamlebyen. Det livligste partystedet i Playa Blanca, finner du i Centro Comercial Punto Limones i nærheten av havnen. I Costa Teguise er det et utvalg av populære irske barer med musikk, samt et stort utvalg av restauranter.

Alle de største feriestedene har barer og restauranter. Så uansett hvor du bor, vil du finne en hyggelig og underholdende måte å tilbringe kveldene på.

Eating And Drinking

Øyas tapasbarer serverer den lokale retten av skrukkete poteter og krydret tomatsaus, smakfulle gryteretter og ferske fiskeretter. På de travleste feriestedene ved stranden vil du kunne velge mellom lokal og internasjonal mat fra et bredt utvalg av restauranter som passer enhver smak og enhver lommebok.

Avslapping

Den populære myten om Lanzarote er at alle strendene har grovkornet og svart sand. Men dette er slett ikke tilfelle - Lanzarote kan skryte av både svarte og hvite strender. Så hvis du foretrekker å slappe av på en nydelig hvit strand, vil du ikke bli skuffet. Våre favorittstrender i Lanzarote er Playa Blanca (som betyr hvit strand), Puerto del Carmen og de bortgjemte buktene på Papagayo halvøya.

Buktene på Papagayo halvøya er perfekte hvis du er på jakt etter en bortgjemt strand helt isolert fra de travle feriestedene. Med ren hvit sand som glitrer mot krystallklart blått vann, vil du få den avkobling du trenger. Men ikke bli sjokkert dersom du ser nudister på denne stranden.

Hvem passer dette feriestedet for?

De som trives med sol og fint vær året rundt elsker Lanzarote, og turistene kommer gjerne tilbake år etter år. Øya er fantastisk for familier, par og unge på jakt etter festligheter. Lanzarote tilbyr variasjon, spenning og avslapping i overflod.

Bestill din ferie nå!

Vi er eksperter på sol – og badedestinasjoner og tilbyr gode priser på både fly og hotell. Lanzarote er en fascinerende øy og er et av høydepunktene på Kanariøyene. eBeach har de beste ferietilbudene, og du kan bruke vårt online bookingsystem for å lage en ferie som er tilpasset dine behov. Du får en minnerik ferie – uten at det behøver å koste for mye.

Populære feriesteder

Costa Calero

Costa Calero

Ferie til Kanariøyene er østligste Haven, Lanzarote, er kjent som en av de mest populære familie feriemål. Fra monolittiske vulkanske bergarter langst…

Les mer

Costa Teguise

Costa Teguise

Tenker på en solskinn pause i Lanzarote? Vel, er du neppe alene! Dette Canary Island paradis tiltrekker omtrent tre millioner av oss et år til det nat…

Les mer

Matagorda

Matagorda

Ferie til Lanzarote er blant de mest populære blant reisende fra Storbritannia. Hvorfor? Kanskje det er den fantastiske klimaet, den nydelige blå-flag…

Les mer

Playa Blanca

Playa Blanca

Lanzarote er en av Storbritannias mest populære ferie hjemsøker i Canary skjærgården, en av verdens mest populære ferie flekker. Bare fire timers flyt…

Les mer

Puerto Del Carmen

Puerto Del Carmen

Når det gjelder den beste Lanzarote ferien , det er en resort som har alt: det beste nattelivet i Lanzarote, enkel tilgang til noen av de fineste blå-…

Les mer