Reiser til Gran Canaria

Reis på ferie til Gran Canaria

Les mer

Gran Canaria er en populær feriedestinasjon med sol og varme året rundt, et tørt klima, fantastiske strender og et spennende uteliv. Dette er den tredje største, og mest folkerike av Kanariøyene. Med sin beliggenhet rett ved Afrikas kyst, midt imellom Tenerife og Fuerteventura, er Gran Canaria en gammel feriefavoritt som nordmenn returnerer til år etter år.

Her finner du populære feriedestinasjoner i sør, og den moderne hovedstaden Las Palmas i nord. Du finner også vakre sandstrender som er perfekt for alle som liker sol og bad, eller for de som vil teste en ny vannsport før kveldens uteliv setter i gang. En ferie på Gran Canaria tilbyr sol nesten hele tiden, hvilket betyr at dette er en perfekt feriedestinasjon året rundt. Med noe for enhver alder er Gran Canaria perfekt både for familieferier, romantiske ferier for to eller en spennende ferie for vennegjengen. eBeach har mange fantastiske tilbud på billige fly og hotell på Gran Canaria, noe som gjør det enkelt for deg når du skal finne din perfekte sol – og strandferie!

Vis reisemål på kartet

Våre favoritthoteller - Gran Canaria

Jardin del Atlantico

Playa Del Ingles, Gran Canaria, Canaries

Cordial Mogan Valle

Puerto Mogan, Gran Canaria, Canaries

Maspalomas Oasis Club

Maspalomas, Gran Canaria, Canaries

Vista Oasis Bungalows

Maspalomas, Gran Canaria, Canaries

Barcelo Margaritas

Playa Del Ingles, Gran Canaria, Canaries

LIVVO Lago Taurito & Waterpark

Playa Taurito, Gran Canaria, Canaries

Turbo Club

Maspalomas, Gran Canaria, Canaries

New Folias

San Agustin, Gran Canaria, Canaries

Abora Interclub Atlantic by Lopesan Hotels

San Agustin, Gran Canaria, Canaries

BlueBay Beach Club

Bahia Feliz, Gran Canaria, Canaries

Servatur Puerto Azul

Puerto Rico, Gran Canaria, Canaries

Gloria Palace San Agustin

San Agustin, Gran Canaria, Canaries

Relaxia Beverly Park

Playa Del Ingles, Gran Canaria, Canaries

Gloria Palace Amadores

Amadores, Gran Canaria, Canaries

MASPALOMAS RESORT by Dunas

Maspalomas, Gran Canaria, Canaries

Abora Buenaventura by Lopesan Hotels

Playa Del Ingles, Gran Canaria, Canaries

MIRADOR MASPALOMAS by Dunas

Maspalomas, Gran Canaria, Canaries

Green Field

Playa Del Ingles, Gran Canaria, Canaries

Corona Blanca

Playa Del Ingles, Gran Canaria, Canaries

EXE Las Palmas

Las Palmas, Gran Canaria, Canaries

Nido del Aguila

Puerto Rico, Gran Canaria, Canaries

Servatur Terrazamar & Sun Suites

Puerto Rico, Gran Canaria, Canaries

Colina Mar

Puerto Rico, Gran Canaria, Canaries

H10 Playa Meloneras Palace

Meloneras, Gran Canaria, Canaries

Los Veleros

Puerto Rico, Gran Canaria, Canaries

Servatur Green Beach

Arguineguin, Gran Canaria, Canaries

Eden Apartments

Puerto Rico, Gran Canaria, Canaries

Cala d'Or

Puerto Rico, Gran Canaria, Canaries

Morasol Suites

Puerto Rico, Gran Canaria, Canaries

Buenos Aires

Playa Del Ingles, Gran Canaria, Canaries

Vær

Gran Canaria har et mildt klima med behagelige temperaturer hele året. Uansett når på året du drar til Gran Canaria, føles det som vår eller sommer. Vind og fjellterreng gir øya en rekke såkalte mikroklima, som har ført til Gran Canarias kallenavn " miniatyr kontinent". Fjelltoppene er ofte dekket av snø mens andre steder på øya har tropisk klima.

Du kan forvente deg temperaturer på ca 26-30 °C om sommeren. Om vinteren synker temperaturen til omkring 22-24 °C. Du kan forvente en varmende sol hele året, men om vinteren kan det være lurt å kle seg godt hvis du bestemmer deg for å dra til fjells.

jan 22ºC
feb 22ºC
mar 24ºC
apr 25ºC
mai 25ºC
jun 27ºC
jul 28ºC
aug 28ºC
sep 27ºC
okt 25ºC
nov 23ºC
des 23ºC

Landskap

Gran Canaria er en vakker øy med vulkanlandskap og en fantastisk kystlinje. Hele øya er omringet av flotte strender, inkludert den gylne sandstranden på Playa de las Canteras i nærheten av Las Palmas. De aller beste strendene er likevel å finne på sørkysten. Lange strekninger av myk sand finnes langs hele kysten på den travle stranden i Playa del Ingles, i den hestesko-formede bukten i Puerto Rico og den vulkanske sanden på Puerto Morgan. Et av høydepunktene på en ferie til Gran Canaria må være de fantastiske bølgende sanddynene ved Maspalomas som nå er erklært et naturreservat. Du kan ta deg en ridetur på en kamel og utforsk disse sanddynene, eller finn et rolig sted å slikke sol i dette herlige sandparadiset.

I midten av øya er det tørt og ulendt, men det er vel verdt å utforske fjellene og de sjarmerende landsbyene hvis du vil ha en pause fra de travle byene og ferieanleggene.

Ting å gjøre

Det er mange grunner til at Gran Canaria er en utrolig populær feriedestinasjon. Her er det mange fantastiske aktiviteter, og mye å se og gjøre. Enten du er på utkikk etter late dager på stranden eller en kulturell ferie for å besøke øyas museer og studere historiske gjenstander, vil du bli overrasket over alt Gran Canaria har å tilby.

Kultur

I likhet med de andre Kanariøyene, feires karneval på Gran Canaria i god stil med tre til fire uker med festing og utkledning. I Las Palmas, er det på Parque de Santa Catalina der det virkelig skjer. På midtsommerdagen i juni hedrer innbyggerne i Las Palmas skytshelgenen sin med Fiesta de San Juan. Dette markeres med diverse kulturelle arrangementer, konserter og fyrverkeri. Corpus Christi feires også i juni. Da blir hovedstadens gater dekket med blomster. Øvrige helligdager markeres i byer og landsbyer over hele øya. Du vil alltids kunne oppleve festligheter sammen med familien din uansett når du drar til Gran Canaria. En rekke spennende internasjonale festivaler finner også sted på Gran Canaria, nærmere bestemt i Las Palmas, bl. a. Festival de Musica de Canarias i januar og februar, Festival de Opera i februar og mars, og Festival de Ballet y Danza i mai.

Familier

De beste severdighetene i Las Palmas ligger i det historiske kvartalet i Vegueta. En av disse er Casa de Colon - et hus som det antas at Christopher Columbus oppholdt seg i. Museo Canario er det mest kjente museet i Las Palmas. Her kan du finne verdens største samling av Cro-Magnon hodeskaller, samt lære mer om øyas urbefolkning, Guanche folket. Sørvest for hovedstaden ligger Spanias største botanisk hage, Jardin Botanico Canario Viera y Clavijo, med et ualminnelig stort utvalg av plantearter. På den sørlige delen av øya ligger tre store badeland; Aquasur og Ocean Park som er plassert nær Maspalomas, og Aqua Park som ligger i nærheten av Puerto Rico. Alle tre er utmerkede for en familieutflukt. I byene og landsbyene er det flere interessante markeder som selger en blanding av turistvarer og lokale råvarer. Det beste av disse markedene er å finne i Puerto de Mogan, San Fernando, Arguineguin, Teror og Vega de San Mateo.

Uteliv

Gran Canaria er kjent for sitt pulserende, livlige og utrolig gøyale uteliv. Mesteparten av barene og nattklubbene i byene og feriestedene er åpne til sent. Flere utesteder holder det til og med gående til utpå morgenkvisten. Plaza de Espana i Mesa y Lopez distriktet er det beste stedet å oppleve Las Palmas’ uteliv.Byene og feriestedene på sørkysten er enda livligere enn de i hovedstaden, spesielt Playa del Ingles og Maspalomas. Her er det hundrevis av barer og nattklubber å velge mellom. De fleste utestedene ligger nær de store kjøpesentrene i hver by.Ferier på Gran Canaria behøver ikke nødvendigvis kun å bestå av festing. For en mer avslappende kveld kan du dra til Auditorio Alfredo Kraus i Las Palmas med sin spektakulære havutsikt, konserter, opptredener og Gran Canaria filmfestival.

Avslapping

Mer enn 60 km av Gran Canarias 236 km lange kystlinje består av strender, så hvis du ønsker å tilbringe late dager på stranden, er Gran Canaria den perfekte feriedestinasjonen for deg. Enten du er på utkikk etter en livlig strand med vannsport og aktiviteter, eller rolige og avslappende bukter – her vil du finne den perfekte stranden for dine behov.

Bestill din ferie nå!

eBeach har lave priser både på fly og hotell og gir deg derfor muligheten til å skreddersy din egen perfekte strandferie. Hvorfor ikke bestille din ferie til Grand Canaria allerede i dag.

Populære feriesteder

Las Palmas

Las Palmas

I Las Palmas kan du lett kombinere byliv med sol - og strandliv. Hvilket betyr trivelige restaurantbesøk, bra shopping og herlige svømmeturer i havet.…

Les mer

Maspalomas

Maspalomas

Sunny Maspalomas ferie i det sørlige Gran Canaria er kjent for sine bildeperfekt gigantiske sanddyner, som gir en strålende bakgrunn for feriestedets…

Les mer

Playa del Inglés

Playa del Inglés

Playa del Inglés er et populært reisemål blant norske turister som ønsker en sydenferie, uansett sesong. Når resten av Europas feriedestinasjoner preg…

Les mer

San Agustin

San Agustin

San Agustin er en skikkelig ferieperle og en klassiker blant ferierende nordmenn som er ute etter en sydenferie i varmen. Her venter herlige temperatu…

Les mer