Aktuell informasjon og reiseoppdateringer angående COVID-19 (Koronavirus). Les mer

Reiser til Heraklion

Reis på ferie til Heraklion

Les mer

Heraklion er hovedstaden på Kreta , øyas største by og den femte største i Hellas. Ved første inntrykk Heraklion kan vises litt for travelt og støvete, men byen har et vell av attraksjoner å tilby. Det er viktig arkitektur og museer, flotte shoppingmuligheter og fantastiske strender beleilig nær.

Byen ligger på Kretas sol-kysset nordlige kysten nær hovedflyplassen, er så lett å komme til fra Storbritannia. På stranden kan arrangere billige flyreiser og de beste rommene i byen for å gi deg den perfekte Heraklion helligdager.

Vis reisemål på kartet

Vær

Heraklion har et mildt middelhavsklima med herlige varme somre preget av blå himmel og stekende Søn Sommermånedene er den beste for å komme på stranden, mens våren er friskere med bursts av ville blomster på landsbygda. Høsten er behagelig, og det er bare om vinteren at været blir grått, vått og noen ganger kaldt.

jan 12ºC
feb 12ºC
mar 14ºC
apr 19ºC
mai 23ºC
jun 26ºC
jul 30ºC
aug 30ºC
sep 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
des 13ºC

Landskap

Heraklion ligger på Kretas vakre nordkysten, er det mange gode strender i nærheten, inkludert velutviklede feriesteder og fredelige bukter. I vest er den hvite sanden på Amnissos, de lange strendene ved Kokkini Hani og det pulserende feriestedet Hersonissos . Hvorfor ikke utforske øya på ferie til Heraklion? Den vakre byen Amoudara ligger mot øst, med stor vannsport, bading og soling fasiliteter. Heraklion er en flott base for å utforske sentrale Kretas fjellrike interiør, og en god utflukt er et besøk til feriestedet og landsbyen Fodele , som hevder å være fødestedet til maleren El Greco.

Ting å gjøre

Heraklion er en travel, kosmopolitisk by - det perfekte sted for å suge opp noen gresk kultur på ferien. Den rike historie er tydelig i byens arkitektur, inkludert den venetianske havnen og byens vegger. Hjertet av byen er Plateis Eleftheriou Venizelou, et kvadrat med butikker, kafeer og dekorative Morosini fontenen. Det arkeologiske museet er en må se for alle besøkende til byen, og huser verdens fineste samling av minoiske skatter sammen med noen greske og romerske funn. Gjenstander fra den bysantinske, venetianske og tyrkiske epoker kan sees ved Historisk museum.

Byen gir enkel tilgang til den minoiske palasset i Knossos, en av verdens viktigste arkeologiske funnsteder. Heraklion er hjem til flere kirker som er vel verdt et besøk, inkludert den imponerende katedralen St. Minas. The Museum of Religious Art ligger i den venetianske Aghia Ekaterini og har mange Cretan ikoner på show.

Den gamle havnen er oversett av den imponerende mesteparten av den venetianske festningen kjent med sin tyrkiske navn Kules. Interiøret er stemningsfull av fortet historie, og det er fantastisk utsikt fra festningsvollen. En ting er sikkert, vil du komme hjem fra Heraklion ferie med noen fantastiske bilder!

Kultur

En svært gammel by, var Heraklion trolig en port til den minoiske bosetningen på Knossos så langt tilbake som 2000 f.Kr.. Etter romersk styre sarasenerne etablerte byen, som i sin tur ble invadert av bysantinerne. Venetianerne, som styrte fra det 13. århundre, heter byen Candia og bygget fin arkitektur, hvorav mye kan fortsatt sees i dag.

Etter den venetianske perioden kom ottomansk styre, og byen ble endelig forent med resten av Hellas tidlig i det 20. århundre. Med et rikt og til tider turbulent historie, er i dag Heraklion en ekstremt glad og innbydende by.

Høydepunktet på den kulturelle kalenderen er den årlige Heraklion Summer Festival som går fra juli til september, noe som sammenfaller med den beste årstiden for ferie til Heraklion. Et bredt utvalg av internasjonal og lokal kunst, musikk og teater som tilbys på arenaer over hele byen, inkludert friluft teatrene på Nikos Kazantzakis og Manos Hatzidakis. Holy Week er sentral i religiøse festivaler, og byen merker Epiphany på 6 januar med spesielle seremonier der havet er velsignet.

Uteliv

Kretas hovedstad har en rekke måter å tilbringe en kveld, noe for enhver smak. Det finnes et utrolig utvalg av steder å spise inkludert mange fortauskafeer. Å se verden gå forbi fra disse street-side kafeer synes å være en favoritt tidsfordriv av lokalbefolkningen. Luculos er en velstående restaurant med en lime tredekte gårdsplass, og et rykte som den beste i byen. Den muntre kvadratet av Platia Korai har mange gode barer for å nyte en kveldsdrink i en avslappet internasjonal atmosfære.

I sentrum finnes mange livlige barer å spille høy musikk, mens nattklubbene er hovedsakelig basert på byens utkant, slik Disco Athina ligger på veien til flyplassen. Enten du ønsker en avslappende gresk aften, eller en kveld med musikk og dans, har Heraklion noe for deg på din Heraklion ferie.

Bestill din ferie nå!

Heraklion er en fantastisk by, bra for shopping og museer, med sjarmerende historiske arkitektur. Det er også en perfekt base for å utforske strendene og landskapet i Heraklion prefecture, og så lett å nå fra Storbritannia. On the Beach har fantastiske tilbud på fly og overnatting i Heraklion, så bestill nå for en idyllisk ferie i solen!