Aktuell informasjon og reiseoppdateringer angående COVID-19 (Koronavirus). Les mer

Reiser til Fodele

Reis på ferie til Fodele

Les mer

Fodele er en sjarmerende landsby og deilig beach resort ligger mellom byene Heraklion og Rethymnon på nordkysten av Kreta. Bortsett fra den åpenbare attraksjonene i sandstrand og vakre, frodige dalen der landsbyen huddles, har den viktigste grunnen Fodele bli et innslag på turist-kretsen er dens berømmelse som fødestedet til maleren El Greco. Det er et museum og flere andre historiske steder i nærheten, så hvis du er her på en dagstur, eller bor i en av de store hoteller på feriestedet, vil du ikke bli skuffet.

Det er lett å komme til fra Storbritannia, med direktefly til Kreta. På stranden kan du finne de beste rommene i de beste hotellene i Fodele, så bestill nå for fantastisk Kreta helligdager .

Vis reisemål på kartet

Våre favoritthoteller - Fodele

Vær

Fodele nyter et varmt middelhavsklima, med lange, varme somre. Dette er den beste tiden til å nyte Kreta ferien hvis du ønsker sol, sjø og sand, og havet er varmt nok for bading fra april til november. Våren er vakker med bursts av ville blomster langs dalen mellom landsbyen og havet, og høsten er fint når det begynner å kjøle ned. Bare i vinter slår været grått og noen ganger våt.

jan 12ºC
feb 12ºC
mar 14ºC
apr 19ºC
mai 23ºC
jun 26ºC
jul 30ºC
aug 30ºC
sep 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
des 13ºC

Landskap

Fodele er en sjarmerende landsby i et rolig og frodig dal som fører til en vakker kystlinje. En bekk renner gjennom dalen, vanning av frodige grøntområder. Appelsin, sitron og lime Groves omgir landsbyen og åsene som ruller ned til kysten. Fodele har en bred bukt og fin sandstrand som er godt utstyrt med bading og soling fasiliteter, kafeer, tavernaer.

Feriestedet har en rekke veldig gode hoteller med utsikt ut på den strålende blå Kretahavet. Fodele har idylliske landskap, med sine sjarmerende landsby, idylliske dalen og fantastisk strand.

Ting å gjøre

Fodele landsbyens krav til berømmelse er at det er fødestedet til maleren El Greco (1541-1614). Selv om det er noen uenighet over denne påstanden, med noen akademikere tro det mer sannsynlig at han var født i Heraklion, er landsbyen meget attraktiv og vel verdt et besøk. I utkanten av landsbyen er den Museum of El Greco, i det som hevdes å være i huset der han ble født. Her finner du reproduksjoner av hans arbeid, sammen med dokumenter om hans liv. Det er en kafé knyttet til museet hvor du kan få forfriskninger.

I nærheten av museet er det praktfulle lille kirken til Panagia. Dette dømt fjortende århundre bysantinske kirken ble bygd på tuftene av en eldre basilika, og innsiden finner du restaurerte fresker fra en gylden æra av religiøs ikonografi.

På landsbygda i nærheten av Fodele det finnes andre historiske attraksjoner. Den venetianske bygde kapeller og hager Paktens av Savathiana er satt i en fantastisk beliggenhet i fjellet, og klosteret Agios Panteleimon er en annen venetiansk område. Litt lenger unna er ruin av Tilissos palass, en svært viktig minoiske arkeologiske funn.

Kultur

Kreta har en rik historie, med påfølgende inntrengere og okkupanter, og som hjemmet til den minoiske sivilisasjonen er kreditert som fødestedet til europeisk kultur. Den bysantinske og venetianske epoker var viktige og turbulent tid for øya, og i og rundt Fodele kan du finne bevis for dette tidligere. Fodele er mest kjent som hjemmet til El Greco. Født i 1545, dro han videre til å bli en svært viktig person i kunsthistorien, døde i Spania i 1614.

Fodele er et flott sted å nyte kretisk kultur. Den kulturelle knutepunkter til Heraklion og Rethymnon, som Fodele ligger mellom, både holde kunstfestivaler fra juni til oktober. Mot slutten av juli hvert år Fodele vertene sin egen kulturfestival, med kretisk folkemusikk og spiller blant annet underholdning.

Dalen rundt landsbyen er kjent for sitt gode appelsiner, sitroner og lime, og hvis du besøker pakt Savathiana du vil kunne kjøpe deilig sitrus syltetøy laget av nonnene som bor der. I likhet med resten av Kreta høydepunktet i den religiøse kalenderen er Holy Week, så hvis du er der i påsken forvente mange feiringer finner sted i de lokale landsbyene.

Uteliv

Fodele natteliv fokuserer på kafeer og restauranter langs stranden. Det finnes et utvalg av flotte steder å spise, en rekke barer og hoteller også gi kveldsunderholdning. Hvis du er ute etter en mer støyende atmosfære du kanskje lyst å dra til Chania for en natt ute, men hvis du har lyst på en avslappende kveld etter en dag på stranden, er Fodele stedet for deg.

Bestill din ferie nå!

Fodele er et perfekt reisemål for fredelig, avslappet Kreta ferie, med den historiske landsbyen, imponerende naturlig skjønnhet, og selvfølgelig den vakre stranden og feriested ved strandpromenaden. On The Beach har de beste prisene på flybilletter og overnatting i Fodele, så bestill nå for din drømmeferie i solen.